Gündem
20 Mar 2019 16:55 Son Güncelleme: 20 Mar 2019 17:24

THY, ünlü fotbol kulübüne sponsor oldu!

THY, Kanada’nın ünlü futbol kulübü FC Toronto ile anlaşma imzaladı.

Küresel havacılık sektöründe sponsporluk yarışı devam ediyor. Avrupa’da bir çok kulüple anlaşma imzalayan Türk Hava Yolları’nın (THY) sponsorlukta yeni destinasyonu Amerika kıtası oldu.

THY, Arjantin’in dünyaca ünlü futbol takımı River Plate Kulübü ile forma göğüs sponsorluğu anlaşmasından sonra bu kez rotayı kıtanın kuzeyine çevirdi. THY, Kanada’nın ünlü futbol kulübü FC Toronto ile anlaşma imzaladı. Anlaşmayı Türk Hava Yolları Genel Müdürü Zafer Bölükbaşı ile Toronto FC Başkanı Bill Manning imzaladı. THY artık bundan sonra Kanada Major League’in ünlü takımı FC Toronto’nun resmi havayolu ortağı oldu. FC Toronto takımı yöneticilerinden Jeff Deline “Türk Hava Yolları gibi dünya standartlarında bir marka ile ortaklık kurmaktan gurur duyuyoruz” dedi. “Bu ortaklık, Major League Soccer’nın dünyanın dört bir yanından hayranlarımıza sunduğu uluslararası ulaşımı örnekliyor ve onları Toronto'daki ekibimize bağlamaya yardımcı olacak” diye konuştu.

13 YILDA 7 KEZ LİDER BİTİRDİ

2005’te kurulan kırmızı-beyaz renklere sahip FC Toronto, şu anda maç eksiği ile Kanada liginde 3’üncü sırada yer alıyor. 13 yıllık tarihinde9 önemli kupa kazanan FC Toronto, 2016 yılından bu yana lig şampiyonu unvanına sahip ve 7 kez bu kupayı kazandı.

GÜNEY AMERİKA’DA ŞAMPİYONLA ÇALIŞIYOR

Dünyada birçok spor takımına sponsor olan THY, Latin Amerika pazarındaki payını arttırmak için dün River Plate ile forma sponsorluğu için anlaştı. Anlaşmaya göre THY’nin 3 yıl boyunca forma göğüs ve stat sponsorluğu yapması bunun için de 15 milyon doları gözden çıkardığı ifade ediliyor.