Gündem
03 Nis 2014 08:08 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:03

THY uçağında 4 emniyet müdürüne "açığa alınma" şoku!

İsrail görevi için özel olarak seçilen 6 kişilik ekipteki 4 müdüre ‘valizlerinizi indirin açığa alındınız’ denildiği iddia edildi.

Bugün Gazetesi'nin haberine göre, Emniyet Genel Müdürlüğü, İsrail ile Filistin arasındaki insan hakları ihlallerini gözlemlemek için Filistin El-Halil’de kurulan Uluslararası Geçici Mevcudiyet (TIPH) Gücü’nde çalışacak çeşitli rütbelerdeki 6 polisi seçti. Adaylarda iyi derecede İngilizce ve Arapça bilme kriteri arandı. Şartları tutan adaylar Ankara’ya çağırıldı ve mülakata alındı. 6 amir ve şube müdürünün seçilmesinden sonra İçişleri Bakanı Efkan Ala’dan yurtdışı görev onayları alındı.Uçaktan indirilen polislerin silah ve kimliklerine el konuldu.

UÇAKTAN İNDİRİLDİLER
15 Mart’ta İsrail üzerinden Filistin’e gitmek üzere uçak biletleri alınan 6 müdür, Esenboğa Havalimanı’na geldi. Müdürler, bagajlarını teslim edip THY’nin Tel-Aviv seferini yapan uçağına bindi. Kalkışa saniyeler kala hostesler 6 müdürden 4’ünün isimlerini anons ederek, “İdare binasında bekleniyorsunuz” dedi. İlk kez görülen uygulama polis müdürlerini şoke etti. Uçaktan indirilen 4 şube müdürüne Bakan Efkan Ala’nın onayı ile açığa alındıkları tebliğ edildi.

Çeşitli illerde Terörle Mücadele, İstihbarat ve KOM Şube Müdürlüğü yaptığı öğrenilen 4 şube müdürünün ‘paralel yapı’ suçlamasıyla açığa alındıkları iddia edildi. Uçaktan bagajları indirilen müdürler neye uğradıklarını anlayamadı. Emniyet, 4 müdürün silah ve kimliklerine de el koydu. Uçakta kalan 2 şube müdürü ise meslektaşlarının başına gelenleri Filistin’de öğrendi.

Uluslararası Misyon’da 10 Türk polisi görev yapıyor. Her 6 ayda bir ekip değiştiriliyor. Polisler 4-5 bin 500 dolar arasında maaş alıyor.

DİYARBAKIR'DA 4. DALGA TASFİYESİ: 30 POLİS GİTTİ
Yol­suz­luk ope­ras­yo­nu son­ra­sın­da em­ni­yet­te baş­la­tı­lan tas­fi­ye fur­ya­sı de­vam edi­yor. Bu­gü­ne ka­dar 800’e ya­kın po­li­sin tas­fi­ye edil­di­ği Di­yar­ba­kır Em­ni­yet Mü­dür­lü­ğü­’n­de 4. dal­ga ope­ras­yo­nu ger­çek­leş­ti­ril­di. Ka­çak­çı­lık ve Or­ga­ni­ze Suç­lar Şu­be Mü­dür­lü­ğü­’n­de­ki 30 po­lis me­mu­ru ka­ra­kol­la­ra da­ğı­tıl­dı.

Özel Güvenlik Daire Başkanlığı’nda görev yapan polis memuru M.T. mide kanseri teşhisi ile Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedaviye alındı. 3 ay boyunca kemoterapi gören M.T, tedavilerden olumlu sonuç çıkmayınca ameliyata alındı.

MİDESİ ALINDI
Midesi alınan M.T, 5 Mart’ta eline ulaşan tebligatla Emniyet Genel Müdürlüğü’nden Ankara Emniyeti’ne tayin edildi. Paralel Yapı üyesi olmakla suçlanan polis memuru hastalığı ile mücadele verirken sürgüne gönderilince büyük moral bozukluğu yaşadı. Meslek hayatı boyunca hiç adli ya da idari soruşturma geçirmemiş olan M.T, ‘paralel yapı üyesi’ suçlamasıyla tayin edilmesine çok üzüldü. Olumlu sicili bulunan M.T’nin hastanede iken tayin edilmesi meslektaşlarının bile tepkisine yol açtı. 45 gün heyet raporu verilen M.T. evinde dinlenmeye çekildi.  Raporu sona erdikten sonra M.T’nin Özel Güvenlik Dairesi’nden ilişiğinin kesileceği ve Ankara Emniyeti’nde göreve başlatılacağı ifade edildi.