Gündem
28 Mar 2010 15:57 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:11

THY ARTIK ANKARA'DAN UÇMAYACAK! YÖNETİM KURULU BAŞKANI HAMDİ TOPÇU'DAN İLGİNÇ AÇIKLAMA!

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu göreve geldikten sonra çıktığı ilk televizyon programında canlı yayında Posta Gazetesi Ankara Temsilcisi Hakan Çelik'in sorularını yanıtladı

Buna göre THY, İstanbul seferleri dışında Ankara’dan yaptığı tüm uçuşları Anadolu Jet’e bırakacak. Irak’ta Bağdat’tan sonra Erbil ve Basra şehirlerine uçuşlar başlıyor. İstanbul- Sao Paolo (Brezilya) direkt sefer kondu. Filoya katılacak geniş gövdeli yeni Boeing 777’lerle bu yıl içinde hiç aktarma yapmadan İstanbul’dan Washington DC ve Los Angeles’a uçuşlar başlıyor. Basında yer alan uçaklara az yakıt yüklendiği ve bunun büyük tehlike yarattığı yönündeki iddialar doğru değil… 

Göreve geldikten sonra ilk kez bir televizyonda canlı yayına çıkan Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, THY’nin planları ve havacılıkla ilgili önemli açıklamalar yaptı.  Posta Gazetesi Ankara Temsilcisi Hakan Çelik’in Kanal 24’teki programına konuk olan Hamdi Topçu, THY’nin büyüme planlarını aksatmadan hayata geçireceklerini söyledi.

Halen Irak’ın başkenti Bağdat’a uçuş yapan dünyadaki ender kuruluşlardan biri olduklarını  söyleyen Hamdi Topçu, yakında Irak’ın başkenti Bağdat dışında Erbil ve Basra kentlerine de uçuş başlatacaklarını müjdeledi.

Hamdi Topçu, filoya katılan yeni Boeing 777 tipindeki yeni uçaklarla bugünden itibaren İstanbul’dan Brezilya’nın Sao Paolo şehrine aktarmasız uçuşların başladığını  haber verdi. Daha önce bu seferler İstanbul’dan Senegal (Dakar) aktarmalı olarak gerçekleştiriliyordu.

Topçu, sipariş edilen yeni Boeing 777’lerin filoya katılmasıyla bu yılın sonlarına doğru Amerika’da Washington DC ve Los Angeles’a aktarmasız seferlere başlayacaklarını açıkladı. İş adamlarından büyük talep gelen Mısır’ın İskenderiye hattının da yakında açılacağını duyurdu.

Hamdi Topçu, THY’de halen 1500 pilot istihdam ettiklerini yeni pilot alımlarına devem edeceklerini söyledi. Bu çerçevede işe alınacak yeni pilotları “DLR”  adı verilen zorlu bir testten geçirdiklerini, bu testi başaramayan pilotları uçurmadıklarını ifade etti. Artan filonun ihtiyacına yetecek kadar pilotu Türkiye’de bulamadıklarını söyleyen Topçu bu nedenle şirkette halen 100’ün üzerinde yabancı pilotun görev yaptığını kaydetti. Topçu, “Yunanistan’dan Almanya’ya Amerika’dan Rusya’ya kadar farklı ülkelerden pilotlar THY uçaklarını uçuruyor” diye konuştu.

Türk Hava Yolları ve Anadolu Jet uçuşları arasında yeni bir düzenlemeye gittiklerini anlatan Hamdi Topçu, bundan böyle THY’nin kendi logosunu taşıyan uçaklarla Ankara’dan bir tek İstanbul’a uçacağını açıkladı. Topçu, Ankara çıkışlı uçuşların artık Anadolu Jet uçaklarıyla gerçekleştirileceğini açıkladı. Bu düzenlemeyi yaparken Ankaralı yolcuları mağdur etmek istemediklerini anlatan Topçu, Anadolu Jet’in Avrupa ve Ortadoğu’da 12 merkeze Ankara’dan doğrudan uçuş yapacağını haber verdi. Anadolu Jet’in filoya kısa süre önce katılan Boeing 737 -700, 737- 800 ve 737- 900 tipindeki uçaklarla Avrupa’nın en genç filosuna sahip olduğunu söyledi.

İstanbul Atatürk Havalimanı’ndaki kısa pistin uzatılma çalışmalarının temmuz ayında sona ereceğini hatırlatan Hamdi Topçu, ancak o tarihten sonra da İstanbul uçuşlarında bir rahatlama olmayacağını, havalimanının bugünkü kapasitesinin Türk havacılığının ihtiyaçlarını karşılamadığını ifade etti.

THY’nin dünyada en güvenli havayolu kuruluşlarından biri olduğunun altını çizen Topçu, uçaklara az yakıt yüklendiğiyle iddiaların kesinlikle doğru olmadığını  savundu.