Gündem
10 Mayıs 2021 01:03 Son Güncelleme: 10 Mayıs 2021 01:07

Thodex’in kurucusu Özer'e yardım eden kişi yakalandı

Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer'le birlikte otelde güvenlik kamerasına yansıyan Altjan Canaj yakalandı. Canaj ilk sorgusunda Özer'e yardımcı olduğunu itiraf etti.

21 Nisan'da İstanbul Havalimanı'ndan Arnavutluk'un başkenti Tiran'a kaçan kripto para borsası Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'le ilgili her gün yeni bir gelişme oluyor. Son olarak Arnavutluk'ta Özer'e yardım eden şahsın yakalandığı ortaya çıktı.

Arnavutluk'ta Tiran merkezli yürütülen operasyonlarda Arnavutluk Emniyetinin bütün ihbarları değerlendirdiği, kriptocu Faruk'un yakalanması yönünde önemli bir bilgi ihbar edene 50 bin Euro para ödülü vereceği öğrenildi.

NÜFUZLU BİR AİLE KORUYOR
Faruk Özer'in mafya bağlantısına ilişkin yeni bilgiler de ortaya çıktı. Özer'i ülkenin iş dünyasında önde gelen nüfuzlu bir ailenin himayesinde korunduğu ortaya çıktı.

YARDIM EDEN ŞAHIS YAKALANDI
TRT Haber'in haberine göre; Thodex vurgununda Özer'i kaçış sürecinde otele yerleştiren ve otelden alan kişilerin kimlikleri ortaya çıktı. Son yapılan operasyonda Özer'i otele yerleştiren kişinin Altjan Canaj adında bir Arnavutluk vatandaşı olduğu ortaya çıktı. Şüpheli Arnavutluk polisi tarafından yakalandı.