The Simpsons'ın 2024 kehaneti dehşete düşürdü! 2023 yılında hepsi gerçekleşti

Otuz yılı aşkın süredir devam eden The Simpsons (Simpsonlar), 2023 yılında da kehabetleri sayesinde sosyal medyayı bir hayli meşgul etmeyi başarmıştı. Yıllardır devam eden gizemli kehanetlerin çizgi dizisi Simpsonlar, bu yıl bir dizi tüyler ürpertici tahminle yeniden hayranlarını şaşkına çevirmeyi başardı. İşte sosyal medyayı kasıp kavuran 2024 Simpsonlar tahminleri...

The Simpsons'ın 2024 kehaneti dehşete düşürdü! 2023 yılında hepsi gerçekleşti - Sayfa 1

Hayranlarının beğenisini toplamayı başaran Springfield sakinleri ve Simpson ailesi daha gerçekleşmeden büyük dünya olaylarını tahmin etmesiyle ünlü. Komplo teorilerinin ve sosyal medyanın ilgisini çeken kehanetleriyle Simpsonlar, 2023 yılında da hayranlarını şaşkına çevirmeyi başardı. Geçmişte The Simpsons'ın yaratıcıları Donald Trump'ın Amerika Başkanı seçileceğini , Lady Gaga'nın Super Bowl'da olacağını ve hatta koronavirüs salgınını öngörmüştü. Bu yıl ise öngörüleri sosyal medyanın gündemine yerleşti.

112
The Simpsons'ın 2024 kehaneti dehşete düşürdü! 2023 yılında hepsi gerçekleşti - Sayfa 2

BARBİE ÇILGINLIĞI

Lisa Malibu Stacy'ye Karşı” isimli bölümde haber spikeri Kent Brockman'ın yeni Malibu Stacy bebeğinin piyasaya sürülmesiyle ilgili uzun bir konuşma yapıyor. Lisa, Malibu Stacy bebeğinin yaratıcılarına daha feminist mesaj taşıyan bir oyuncak yapmaları konusunda meydan okurken bu anlar gerçek hayattaıi Greta Gerwig'e benzetildi.

212
The Simpsons'ın 2024 kehaneti dehşete düşürdü! 2023 yılında hepsi gerçekleşti - Sayfa 3

TWITTER'IN DEĞİŞİMİ

Bu yılın en tuhaf dönüşümlerinden biri de Twitter'ın tamamen yeniden markalaşarak 'X' adını alması oldu. Elon Musk, platformu geçen yılın Ekim ayında 44 milyar dolara satın aldıktan sonra Nisan ayında Twitter'ın iş ortaklarına Twitter'ın adının X Corp olarak değiştirildiğini belirten bir e-posta gönderdi. 

Simpsonlar bunun olacağını zaten görmüştü. Hayranlar, 2012'deki "Ned 'n' Edna's Blend Agenda" adlı bölümde Homer'ın telefonunda oldukça benzer bir uygulamanın bulunduğunu ve bunun Musk'ın yeni logosuna benzediğini fark etti.

312
The Simpsons'ın 2024 kehaneti dehşete düşürdü! 2023 yılında hepsi gerçekleşti - Sayfa 4

Simpsons hayranları bunu 1990 yılında Bay Burns'ün nükleer santralden kaynaklanan kirlilik nedeniyle mutasyona uğradığı söylenen üç gözlü bir balığı yediği bir bölüme bağladılar.

412