Gündem
08 Ağu 2014 10:07 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:33

The Economist'ten muhabirine destek açıklaması

The Economist dergisinden Erdoğan'ın miting meydanında "Haddini bil edepsiz kadın" diyerek yuhalattığı Türkiye'deki temsilcisi Amberin Zaman'a destek açıklaması geldi.

The Economist dergisinin kurumsal blogunda, "Amberin Zaman: Türkiye'deki muhabirimiz" başlığı ile yayımlanan bir yazı ile Başbakan Erdoğan'ın miting meydanında "Haddini bil edepsiz kadın" diyerek yuhalattığı Amberin Zaman'a destek mesajı yayımlandı.

"Türkiye başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün, hafta başında bir televizyon programında söylediği sözler nedeniyle Türkiye muhabirimiz Amberin Zaman'ı hedef aldı. Türkiye'nin güneyinde bir seçim mitinginde, Erdoğan Zaman için,  "gazeteci adı altında gizlenmiş utanmaz militan" dedi.
Amberin Zaman, 15 yıldır Türkiye'de Economist'in muhabiri ve saygın biridir. Biz onun ve haberlerinin arkasında duruyoruz.

Gazetecilerin sindirmenin bir demokraside yeri yoktur. New York merkezli bir medya izleme örgütü olan Freedom House, son zamanlarda Türkiye'yi basın açısından  "kısmen özgür ülke"den "özgür olmayan ülke" statüsüne indirmişti.
Sayın Erdoğan liderliğindeki Türkiye, bağımsız gazetecilik için giderek daha zor bir yer haline gelmiş durumda.