Gündem
12 Mar 2012 18:31 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:26

TGS'DEN İSTİFA EDEN AA ÇALIŞANLARI MEDYA İŞ SENDİKASINA GEÇEBİLİR Mİ? (MEDYARADAR- ÖZEL)

Türkiye Gazeteciler Sendikası'ndan istifa ettirilen AA çalışanları, yeni kurulan sendikaya üye olabilir mi?

Türkiye Gazeteciler Sendikası’ndan istifa ettirilen AA çalışanları, yeni kurulan Medya İşçileri Sendikası’na üye olabilecekler mi?

Adı bizde saklı olan bir TGS yetkilisi bu durumun şimdilik mümkün olmadığını belirtti..

İşte konuyla ilgili MEDYARADAR’a yapılan özel açıklama :

Bugün kurulduğunu internet sitelerinden okuduğumuz Medya İşçileri Sendikası 2821 sayılı Sendikalar Kanunu’na göre, TGS’den istifa eden AA çalışanlarını 1 ay süreyle üye yapamaz..

AA İşvereni’nin baskıları sonucu Türkiye Gazeteciler Sendikası’ndan istifa ettirilen AA çalışanları, yeni kurulacak sendikaya 1 ay süreyle üye olamazlar. Medya İşçileri Sendikası kurucuları ve kurucu Yönetim Kurulu,  TGS’den yeni istifa edenlerden oluşuyor. Bu durumda kurdukları sendikaya ancak 1 ay sonra üye olabilecekler...Türkiye’ye özgü trajedidir...
 
2821 sayılı Sendikalar Yasası’nın ÜYELİĞİN SONA ERMESİ:
Madde 25 - İşçi veya işveren, sendikada üye kalmaya veya üyelikten ayrılmaya zorlanamaz.
(Değişik fıkra: 04/04/1995 - 4101/6 md.) Her üye önceden bildirimde bulunmak suretiyle üyelikten çekilebilir. Çekilme bildirimi noter huzurunda münferiden kimliğin tespiti ve istifa edecek kişinin imzasının tasdiki ile olur. Çekilme bildiriminin birer örneği noterlikçe en geç üç işgünü içinde ilgili işverene, sendikaya, işyerinin bağlı bulunduğu Bölge Müdürlüğüne ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına gönderilir. Çekilme notere başvurma tarihinden itibaren bir ay sonra geçerlidir. Çekilenin bu bir aylık süre içerisinde başka bir sendikaya üye olması halinde yeni sendika üyeliği bu sürenin bitimi tarihinde kazanılmış sayılır."
 
Bir oldu bittiye getirilerek hükümet ve AA işvereni desteğiyle kurulan Medya İşçileri Sendikası, hiç bir hukuki araştırma yapmadan kurduğu yandaş sendikayla basınımıza hak,  hukuk bilmeden renk getirecektir...

MEDYARADAR/ÖZEL