Gündem
02 Şub 2017 15:08 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:27

TGS'den Aydın Doğan'a şok suçlama: Orman kanununuzu bitireceğiz

TGS, Doğan Grubu'nun internet haber sitelerinde çalışan yüze yakın kişinin basın sigortasını hukuksuz biçimde iptal ettiğini duyurdu.

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), Doğan Grubu'nun Hürriyet, Posta ve Fanatik gibi internet haber sitelerinde çalışan 100'e yakın gazetecinin basın sigortasını hukuksuz biçimde iptal ettiğini duyurdu.

TGS,  "Basın İş Kanununa göre çalıştırılması gereken internet editörlerine kâğıt imzalatılarak yasal haklarından vazgeçmeleri isteniyor. Bu yapılan gasptır, hukuk tanımazlıktır, kaçak işçi çalıştırmaktır" dedi.

'MAHKEMEDE GÖRÜŞECEĞİZ'

"2016 yılında medyaları rekor bir kâr getiren Doğan Holding bu zenginliği yaratan çalışanlarına ne vermiştir?" diye sorulan açıklamada "İşsizlik sopasıyla gazetecileri kendince terbiye etmeyi alışkanlık haline getiren Doğan Ailesi, biliniz ki zorla imzalattığınız o kağıtların hukuken hiçbir geçerliliği yoktur. Aldığınız bu karardan geri dönmezseniz sizinle mahkeme salonlarında görüşeceğiz. Medya çalışanları sahipsiz değildir. Orman kanununuzu alaşağı edip, önünde sonunda insanca çalışma düzenini kuracağız." ifadeleri kullanıldı. 

İşte o belge: