Gündem
25 Tem 2015 13:08 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:45

TGS'den Arınç'ın hedef aldığı iki gazeteye 'yanınızdayız' mesajı!

Başbakan Yardımcısı ve Geçici Hükümet Sözcüsü Arınç'ın canlı yayındaki açıklamalarına gazetecilerden cevap geldi.

Başbakan Yardımcısı ve Geçici Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, HaberTürk TV'de katıldığı canlı yayında Evrensel ve Özgür Gündem gazetelerini hedef gösterdi.

Canlı yayında "Özgür Gündem ve Evrensel'in de içinde olduğu, diğerlerini saymayayım birçok gazete.. bunlar suç makinesi. Bunlara dava açsak cezalara boğulurlar. Terör örgütünün eylemlerini öven ifadeler kullanıyorlar. Bazı isimlerle köşe yazıları yazıyorlar. Ama biz onlara bu kadar çok dava açsak bu davaları da kullanırlar. Yine çıkar aynı şeyleri yazarlar" diyen Arınç'a gazetecilerden cevap gecikmedi.

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) yaptığı yazılı açıklamada Arınç'ı kınadı ve 'Özgür Gündem ile Evrensel'in 'yanıdayız' mesajı verdi.

TGS'den konuyla ilgili olarak şu açıklama yapıldı:

"Türkiye’de basın özgürlüğünün olmadığını, sansürün kalkmadığını söylediğimiz 24 Temmuz ‘Basın Bayramında’ geçici hükümetin sözcüsü Bülent Arınç’ın Evrensel Gazetesi ve Gündem Gazetesini hedef alan açıklamaları bizi doğruladı. TİB tarafından Rudaw, Erbil merkezli BasNews, Hawar Haber Ajansı (ANHA), Özgür Gündem gazetesi, Yüksekova Haber, sendika.org ve RojNews internet sitelerine getirilen erişim engeli de haber hakkına yapılan bir gasptır.

Başbakan Yardımcısı ve Geçici Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, HaberTürk TV'de katıldığı canlı yayında Evrensel Gazetesi ve Özgür Gündem'i hedef gösterdi. 24 Temmuz Basın Özgürlüğü Günü'nde hedefine gazeteleri koyan Arınç, “Elimde bir dosyayla geldim ama süre kalmadı. Bakın size göstereyim. Özgür Gündem ve Evrensel'in de içinde olduğu, diğerlerini saymayayım birçok gazete. Bunlar suç makinesi. Bunlara dava açsak cezalara boğulurlar. Terör örgütünün eylemlerini öven ifadeler kullanıyorlar. Bazı isimlerle köşe yazıları yazıyorlar. Ama biz onlara bu kadar çok dava açsak bu davaları da kullanırlar. Yine çıkar aynı şeyleri yazarlar” dedi.İşte Türkiye’de iktidarın basın özgürlüğüne bakışını özetleyen cümleler bunlar.

Geçici hükümetin sözcüsü Bülent Arınç’ın Basından Sorumlu Devlet Bakanlığı yaptığı dönemde Türkiye gazeteciler için tam bir cehenneme dönmüştü. 100’ü aşkın gazeteci tutuklanmış cezaevlerine doldurulmuştu. Toplumsal olayları izleyen gazeteciler hedef olarak seçilmiş ve bir çoğu bilinçli yapılan saldırılar sonucunda yaralanmıştı.

Sendika düşmanlığı ile de tanıdığımız Bülent Arınç, AA’da örgütlü olan TGS’yi tasfiye etmek için var gücüyle çalışmış üyelerimize kendi kurdurttuğu sendikaya geçmeleri için baskılar yapmış, onlarca üyemizi zorla emekli ettirmişti.

Bülent Arınç’ın bunları yapmasının nedeni halkın doğru haber alması için çalışması gereken ajansı hükümetin istediğini yazan bir ajans haline getirmekti.

Arınç dünde hükümet gibi düşünmeyen, hükümetin politikalarını eleştiren gazeteleri hedef aldı. Doğru haberciliğin etkili gazetelerinden olan Evrensel ve Gündem gazetelerine yönelik bu ifadelerinden dolayı Bülent Arınç’ı kınıyoruz.

Çalışanlarının sendikamız üyesi olduğu Evrensel ve Gündem gazetelerinin her türlü baskıya karşı yanında olacağımızı ilan ediyoruz."