Gündem
01 Kas 2012 14:03 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:19

TGS'DEN AÇLIK GREVİNDEKİ GAZETECİLERLE İLGİLİ GÖRÜŞME TALEBİ

Türkiye Gazeteciler Sendikası cezaevlerindeki tutuklu 7 basın emekçisinin de açlık grevinde olması nedeniyle TGS Ankara Şubesi, Adalet Bakanlığı'na başvuruda bulundu.

İŞTE TGS'NİN AÇIKLAMASI ve ADALET BAKANLIĞI'NA YAPTIĞI BAŞVURU

Türkiye Gazeteciler Sendikası olarak, Düşünce ve İfade Özgürlüğü konusunda yaşanan son gelişmeler  tutuklu gazetecilere yönelik endişelerimizi daha da arttırmaktadır.
Cezaevlerindeki tutuklu 7 basın emekçisinin de açlık grevinde olması nedeniyle TGS Ankara Şubesi, Adalet Bakanlığı’na başvuruda bulundu.
Açlık grevindeki gazeteci meslektaşlarımız hakkında yerinde bilgi almayı ve ziyaret etmeyi talep etmiş bulunuyoruz.
Demokrasi, “sıradan” kabul edilmesi gereken taleplerin bile özgürlükten yoksun kalarak, ağır bedeller ödenerek ve hatta ölümü göze alarak kazanıldığı bir sistem değildir.
Türkiye Gazeteciler Sendikası olarak, gerçek bir demokrasinin en önemli aktörlerinden olan gazetecilerin özgürlüklerine kavuşması; her şart ve koşulda yaşam haklarının savunulması için mücadelemizi sürdüreceğiz.
            Bu amaçla Adalet Bakanlığı’na verdiğimiz dilekçe aşağıdadır.
 
Adalet Bakanlığına
ANKARA
 
         Cezaevlerindeki açlık grevi eylemlerinde basın çalışanları da yer almaktadır. Bakırköy Kadın Cezaevi'nde Dicle Haber Ajansı (DİHA) Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Fatma Koçak, Özgür Gündem Gazetesi editörü Ayşe Oyman ile DİHA çalışanı Pervin Yerlikaya Babir, Rize Kalkandere L Tipi Kapalı Cezaevi'nde DİHA Şırnak muhabiri Faysal Tunç ile Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi'nde bulunan Azadiya Welat Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Tayip Temel süresiz-dönüşümsüz açlık grevini sürdürüyor.
Açlık grevini başlatan ilk grubun içinde yer alan ve 12 Eylül'den bu yana eylemini sürdüren gazeteci Temel'in sağlık durumunun kötüye gittiği duyumlarını almaktayız.
Meslektaşlarımızın yaşamları konusunda her geçen gün endişemiz bir kat daha artmaktadır. TGS Ankara Şubesi olarak cezaevindeki gazetecileri yerinde izlemek ve bilgi almak amacıyla ziyaret etmek istiyoruz.
Gerekli izinlerin bir an önce tarafımıza verilmesini arz ve talep ederiz.

Saygılarımızla.

TÜRKİYE GAZETECİLER SENDİKASI ANKARA ŞUBESİ