Gündem
03 Eyl 2014 13:02 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:38

TGS üyeleri can güvenliği ve adalet istedi!

Foto muhabiri Erkan Koyuncu’nun ölümünün birinci ayında eylem yapan TGS üyeleri adalet istedi, spor muhabirlerinin kötü çalışma koşullarına değindi.

Gazeteciler, Galatasaray Spor Kulübü'nün İstanbul Florya'da bulunan Metin Oktay Tesisleri'nde bir ay önce yaşanan iş cinayetinde yaşamını yitiren Sabah gazetesi foto muhabiri Erkan Koyuncu'yu unutmadı. Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) üyeleri dün eylem yaparak, bu ölümde sorumluluğu bulunanların cezasız kaldıklarına dikkat çekti, spor muhabirlerinin sorunlarını dile getirdi.

'MUHABİRLER İNSANDIR'

Galatasaray Lisesi önünde yapılan eylemde konuşan TGS Genel Sekreteri Mustafa Kuleli; yöneticiler, futbolcular ve personelin normal kapıdan girdiği tesiste, fotomuhabiri Koyuncu'nun mal kabul girişinin otomatik kapısına sıkışarak can verdiğine dikkat çekti. “Muhabirler insandır, üzerimize kapı kapatamasınız. Spor muhabirleri tek kare görüntü alabilmek için çatılara çıkıyorlar, canlarını ortaya koyuyorlar” diyen Kuleli, muhabirlerin çalışma koşullarının zorluğunu vurguladı.

TEK SORUMLU GÜVENLİK İŞÇİSİ Mİ?

Koyuncu'nun ölümüyle ilgili başlatılan savcılık soruşturmasının jet hızıyla tamamlandığını ve tüm sorumluluğun güvenlik görevlisine yüklendiğini hatırlatan Kuleli, “Savcı, güvenlik görevlisi için 6 yıla kadar hapis istedi. Peki, Erkan'ın ölümünden sadece güvenlik görevlisi mi sorumlu? Kulüp yöneticileri, tesis sorumluları, kapıyı üreten firma soruşturulmayacak mı?” diye sordu.

Kuleli, “Transferler yapıldı, lig başladı. Herkes eğlenceye bakacak, bu dava unutulacak sanıyorlar. Hayır, bu sefer öyle olmayacak” diyerek sürecin takipçisi olacaklarını açıkladı.

'KENDİNİZE ÇEKİDÜZEN VERİN'

Kulüpleri kendilerine çekidüzen vermeye, bundan sonra başka canların yanmaması için gerekli tedbirleri almaya çağıran Kuleli, “Herkes bilsin ki, artık bize dayatılan uygunsuz çalışma şartlarını kabul etmiyoruz. TFF'den spor muhabirlerinin koşullarının düzeltilmesi için standartlar koymasını, buna uymayan kulüplere yaptırım uygulamasını talep ediyoruz. Akreditasyon, telif, mesai, sigorta, maaş, işten atılma, baskı ve sansür karşısında bir arada duracağımızdan kimsenin şüphesi olmasın” diye konuştu. Eyleme Petrol-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın da destek verdi.

TGS İstanbul Şube Başkanı Gökhan Durmuş da Türkiye Futbol Federasyonu ile görüşeceklerini belirterek “Antremanın yapıldığı tesislerde spor muhabirlerine oda açılmasını, güvenli koşullarda çalışma için gerekli koşulların yaratılmasını talep edeceğiz” dedi.