Gündem
04 Tem 2013 22:53 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:16

TGS, AA ÇALIŞANLARINDAN İNTİKAM ALIYOR!

Medya İş Genel Başkanı Gürsel Eser, bakın niye Türkiye Gazeteciler Sendikası'nın Anadolu Ajansı çalışanlarından intikam aldığını söyledi..

Medya İşçileri Sendikası (Medya-İş) Genel Başkanı Gürsel Eser, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından Anadolu Ajansı’nda(AA) toplu iş sözleşmesi yapmak üzere Medya-İş’e tespit yazısı gönderilmesine itiraz eden TGS’nin, açtığı davanın temyiz sonucunun beklenmesini gerekçe göstererek yeni bir oyalama taktiğine başvurduğunu belirtti.

Eser, yazılı açıklamasında, söz konusu davanın, Ankara 9. İş Mahkemesinde yapılan duruşmayla devam ettiğini belirterek, TGS’nin, duruşmada, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı aleyhine açtığı ve mahkemenin, Anayasa’nın 51. maddesinin, ’’Çalışanlar ve işverenler, üyelerinin çalışma ilişkilerinde, ekonomik ve sosyal hak ve menfaatlerini korumak ve geliştirmek için önceden izin almaksızın sendikalar ve üst kuruluşlar kurma, bunlara serbestçe üye olma ve üyelikten serbestçe çekilme haklarına sahiptir’’ hükmü gereğince reddettiği davanın, temyiz sonucunun beklenmesini talep ettiğini dile getirdi.

TGS’nin, Medya-İş’in müdahil olmadığı bu dava ile Cumhuriyet Başsavcılığı’nın reddettiği başvurusuna rağmen, zaman kazanmak amacıyla  temyiz başvurusunun sonucunun beklenmesini istediğini ifade eden Eser, mahkeme heyetinin dosyayı incelemek üzere davayı 28 Ağustos 2013’e bırakmaya karar verdiğini bildirdi.

Eser, "TGS yöneticileri, bu sürecin sonunda ellerine hiçbir şey geçmeyeceğini bildikleri halde tüm mesailerini gayrı ahlaki oyunlarla dava sürecini uzatmaya harcamaktadır. Medya-İş olarak, açık bir emekçi düşmanlığı anlamına gelen bu fütursuzluğu kınıyoruz. TGS’nin tüm bu hamlelerinin samimiyetten yoksun olduğu, tüm AA çalışanlarının malumudur. TGS, söz konusu tutumuyla aslında AA çalışanlarından intikam almaktadır" değerlendirmesinde bulundu.

 "Nitekim, konu AA olduğunda tüm enerjisini kirli oyunlara harcayan TGS, yıllardır örgütlü olduğu Cumhuriyet Gazetesi’nde 7 yıldır devam eden grevi görmezden gelerek buradaki samimiyet sınavında da çuvallamıştır" ifadelerini kullanan Eser, Medya-İş olarak, TGS’nin AA çalışanlarına yönelik sorumsuzluğu ve samimiyetsizliği nedeniyle kınadıklarını kaydetti.

AA