Gündem
10 Tem 2015 19:51 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:43

TGS 64. yılında birliğe ve dayanışmaya çağırıyor

10 Temmuz 1952 yılında kurulan Türkiye Gazeteciler Sendikası, bugün 64'üncü yaşına girdi.

10 Temmuz 1952 yılında kurulan Türkiye Gazeteciler Sendikası, bugün 64'üncü yaşına girdi.

TGS, bir yandan kuruluş yıldönümü sevincini yaşarken, diğer yandan da 45 yıl sendikanın avukatlığını yapan, Güven Ergin'i kaybetmenin üzüntüsü içinde.

TGS bir açıklama ile yıl dönümünde de birlik ve dayanışma çağrısı yaptı:

"10 Temmuz 1952 yılında kurulan sendikamız bugün 64'üncü yaşına girmenin gururunu yaşarken, 45 yıl sendikamızın avukatlığını yapan, sevgili ağabeyimiz Güven Ergin'i kaybetmenin üzüntüsü de içimizde.
45 yıl boyunca gazetecilerin sorunlarıyla ilgilenen, sendikal mücadeleden asla vazgeçmeyen Güven Ergin'i yarın son yolculuğuna uğurlayacağız. Avukat Güven Ergin, aynı Nuh Köklü gibi bundan sonra da TGS'nin mücadelesinde yaşamaya devam edecek.
Kurulduğundan bu yana gazetecilerin, medya çalışanlarının iş, yaşam ve gelecek güvencesini sağlamak için çaba sarf eden, üyelerinin hak ve menfaati için çalışan Türkiye Gazeteciler Sendikası aynı yolda kararlılıkla yürümeye devam edecektir.
Türkiye baskıların, tutuklamaların, işten atmaların, güvencesiz ve sendikasız çalışmanın yaygın olduğu bir ülke. Cezaevlerinde bulunan 20 meslektaşımızın özgürlüğü sendikamızın birinci önceliği olarak gündemindedir. Hemen her gün bir meslektaşımızın adliyelerde hakim karşısına çıkıyor olması basın ve ifade özgürlüğü konusunda ne kadar geriye gidildiğinin göstergesidir.
Bu durumu değiştirebilmek için sendikamız 64. yılında basın özgürlüğü, cezaevlerindeki meslektaşlarımızın özgürlüğü ve işkolumuzda çalışanların daha iyi koşullarda yaşayabilmesi için örgütlenme seferberliği başlatmıştır.
Gazetecileri, medya emekçilerini, matbaa işçilerini, yayınevi çalışanlarını; ekonomik ve sosyal haklarına kavuşabilmek, geleceğe güvenle bakabilmek için sendikamız çatısı altında birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz.
Sorunlarımızı TGS'de bir araya gelerek çözebiliriz.
Birlikte güçlüyüz."