Polemik & Kulis
23 Mar 2023 13:58 Son Güncelleme: 23 Mar 2023 14:11

TGRT’de Gece Haberleri kime emanet edildi? Deneyimli isimle anlaşıldı…

TGRT’de Gece Haberleri ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Kanal, deneyimli isimle el sıkıştı.

TGRT’de Gece Haberleri Orkun Yazgan’a emanet edildi. Deneyimli isim bundan sonra gece kuşağından sorumlu olacak.

Daha önce Tuna Öztunç ile Dünyada Bugün ismiyle gece haberleri yayınlanıyordu. Ekrem Açıkel'in görevine son verilmesiyle Tuna Öztunç Ana Haber'i sunmaya başlamış ve Gece Haberleri için koltuk boşalmıştı.

ORKUN YAZGAN KİMDİR?

Galatasaray Lisesi ve ODTÜ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü mezunu olan Yazgan, 1997 yılında NTV'de başladığı televizyon haberciliği kariyerine Ali Kırca yönetimindeki ATV'de devam etti.

Ardından CNN TÜRK'e geçen ve 4 yıl diplomasi ve savunma muhabirliği yapan Yazgan, hafta içi yayınlanan Yeni Gün adlı sabah kuşağı programını, Ece Üner ile birlikte hazırlayıp sundu.

2009 yılı itibarıyla Fenerbahçe Spor Kulübü’nün İletişim Direktörü olarak görev yapan Yazgan, Radyo Fenerbahçe'de yayınlanan Samandıra Saati adlı programı hazırlayıp sundu.

2015 yılında Fenerbahçe Spor Kulübü'nden ayrıldıktan sonra 3 yıl boyunca Saran Group İletişim Direktörü olarak görev yaptı.

Daha sonra 1.5 sezon boyunca Konyaspor’un İstanbul Kurumsal İletişim temsilciliğini yapan Yazgan, 2020 yılı itibarıyla, Mustafa Tunçdemir, Okay Karacan ve Melih Gümüşbıçak ile birlikte Play Spor dijital platformunu hayata geçirdi.

2021-2023 yılları arasında Türkiye'nin ilk ve tek çevre haberleri kanalı Çevre TV'de kendi hazırlayıp sunduğu Çevre Günlüğü programını sundu.

2023 yılının Mart ayı ile birlikte TGRT Haber’de yayınlanan gece kuşağı programı Son Nokta’yı hazırlayıp sunuyor.

Aynı zamanda bir müzisyen olan Orkun Yazgan, 2000 yılında İsveç'in başkenti Stockholm'de yapılan Eurovision Şarkı Yarışması'nda "Yorgunum Anla" adlı parçayla Türkiye'yi Grup SOS'un (Sühan Ayhan-Orkun Yazgan-Selim Öncel) bir üyesi olarak Pınar Ayhan ile birlikte temsil etti.