Televizyon
11 Mar 2013 13:50 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:04

TGRT HABER'İN EKONOMİ YÜZÜ HANGİ DENEYİMLİ İSİM OLDU? (MEDYARADAR- ÖZEL)

TGRT Haber, deneyimli bir ekran yüzünü kadrosuna katarak, ekonomi haberlerini teslim etti..

Haber ve Ekonomi programlarının renkli yüzü Gamze Koca, yeni dönemde TGRT Haber'de...

Hayatın içinden, yalın, ankaşılır, kısacası herkesin anlayacağı dilden ekonomi haberciliğini benimseyen ve bu özelliğini uzun yıllar sahada haber muhabirliği yapmasına borçlu olan Gamze Koca, hafta içi her gün Dünya veTürkiye ekonomisindeki gelişmeleri TGRT Haber ekranında 3 farklı programda aktaracak. Başarılı ekran yüzü, uzman konuklar ve ekonominin merkezlerinden canlı bağlantılarla ekonomide gündemi renkli bir dille aktaracak.

GAMZE KOCA KİMDİR?

İlköğetimini TED Ankara Koleji, Üniversiteyi ise Gazi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde tamamladı. Mesleğe 2001 yılında Kanal D Ankara bürosunda diplomasi muhabiri olarak başlayan Gamze Koca, ardından Kanal B’de hem haber program hem de sahada haber muhabirliği yaptı.

Haber Kanalı 24’ün kuruluşundan itibaren ise, Meclis ve Ekonomi muhabirliği yapan başarılı gazeteci özellikle uluslararası toplantılarda yabancı temsilcilerle gerçekleştirdiği simültane canlı röportajlarla dikkat çekti.

24 İstanbul istihbarat servisine geçerek mesleğe farklı bir şehirde yöne vermeye devam eden Gamze Koca 2008 yılında ise ATV İstanbul istihbarat servisine transfer oldu. Uzun yıllar gerek Türkiye'de gerekse yurtdışında başarılı haberlerle adından söz ettiren haberciye bir süre sonra ATV'nin yeni kurulan haber kanalı A Haber'in ekonomi ekranı emanet edildi. Gün boyu "Ekonomide Sabah", "İşin Sırrı" ve "Z raporu" programlarını hazırlayıp sunan Gamze Koca, son olarak TRT Türk'te "Dünyanın Ekonomisi" isimli interaktif bir ekonomi programı yapıyordu.

MEDYARADAR- ÖZEL