Polemik & Kulis
06 Eyl 2018 09:27 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:50

TGRT Haber'den vazgeçti! CNN Türk'ten ayrılan Ebru Baki hangi kanalla anlaştı? (Medyaradar/Özel)

Doğan Medya Grubu'nun Demirören Grubu'na satılmasının ardından ünlü ekran yüzü ile yollar ayrılmıştı.

Demirören Grubu'nun Doğan Medya Grubu’nu satın almasının ardından kurum içinde başlayan ‘kıyım’dan nasibini alan eski CNN Türk Ekonomi Müdürü Ebru Baki’nin yeni adresi belli oldu.

Medyaradar’ın ulaştığı bilgilere göre; deneyimli gazeteci bundan böyle tenkisatın halen devam ettiği Habertürk ekranlarında izleyici ile buluşacak.

Baki, CNN Türk’le yaşadığı ayrılığın ardından TGRT Haber’le el sıkışmış ancak bir süre sonra burada program yapmaktan vazgeçmişti.

Tecrübeli ismin, Habertürk’te CNNTürk’te sunduğu ‘Parametre’ adlı programa benzer bir içerik üreteceği öğrenildi.

Ekonomi ve siyaset gündeminin ele alınacağı programda detaylar objektif bir şekilde izleyiciye aktarılacak.

EBRU BAKİ KİMDİR?

Ebru Baki, 1975, İstanbul doğumlu. Marmara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü mezunu olan Baki, üniversite eğitimine devam ederken Hürriyet Gazetesi Ekonomi Servisi'nde staj yapmaya başladı.

Okul ve çalışma hayatını birlikte yürüttü. Üniversiteyi ise bölüm ve okul birincisi olarak tamamladı. Öğrenciyken Cumhuriyet Dergi’de yayınlanan dizi haber ve fotoğrafları çeşitli ödüllere layık görüldü. Bu ödüller yurtdışı kurs eğitim imkanlarını da beraberinde getirdi.

Lise'den itibaren belirli dönemlerde eğitim amacıyla yurtdışında bulundu ve öğrenci değişim programları ile çeşitli burslardan yararlandı.

İletişim Fakültesi'nden sonra Marmara Üniversitesi İDBF Uluslararası İktisat Bölümü'ne devam etti. Hürriyet Gazetesi'nde stajyerlikten muhabirliğe uzanan 7 yıllık bir dönem geçirdi.

Hürriyet'ten sonra televizyon macerası başladı. CNN TÜRK'te ekonomi haberlerini sundu. Bir yandan da muhabirliğe devam etti.  2001-2014 yılları arasında CNN TÜRK'te ekonomi programları hazırladı aynı zamanda editörlük yaptı. 2014 yılında Ekonomi Haber Müdürü oldu. 2016 yılında CNN TÜRK Ekonomi Müdürlüğüne atandı.

Baki, hafta içi her gün CNN TÜRK'te ekrana gelen “Günün Ekonomisi” ve “Parametre” programını sunuyordu.