Gündem
30 Mar 2011 16:15 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:11

TGF'DEN 3 MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYINA DESTEK ÇAĞRISI!

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF), çeşitli siyasi partilerden milletvekili aday adayı olan 3 üyesine destek çağrısında bulundu.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu bünyesinde bulunan 3 başkan çeşitli siyasi partilerden milletvekili seçilmek üzere aday adayı oldu. TGF Genel Başkan Vekili Yılmaz Karaca, gazetecilerin sorunlarını TBMM'ye taşıyacak olan 3 aday adayına TGF olarak tam destek verdiklerini açıkladı.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel CHP İzmir 1. Bölge, TGF Yüksek İstişare Konseyi ve Sakarya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Matur CHP Sakarya, 33. Başkanlar Konseyi Toplantısı'nda üyeliği kabul edilen Bitlis Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Rujhat Avşar AKP Bitlis'ten milletvekili aday adayı oldu.

Gazetecilerin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde temsil edilmesinin meslek ve özellikle de Anadolu Medyası için büyük önem taşıdığını belirten TGF Genel Başkanı Vekili Yılmaz Karaca, aday adaylığı sürecinde federasyon bünyesinde tüm adaylara destek olacaklarını söyledi.

TGF'nin siyaset üstü bir kurum olduğunun altını çizen Karaca, şunları söyledi:

"Yıllardır haklarımız tek tek ellerimizden alınıyor. Bu süreçte basın çalışanları çok kan kaybetti. TBMM içinde yer alan vekillerimize ayrı ayrı ulaştık. Destek istedik. Ancak bizim taleplerimiz, sesimiz bir türlü TBMM'de yankılanmadı. Şimdi 3 başkanımız aday. Üye meslek örgütlerimizin içinden de çok sayıda aday var. Farklı partilerden aday olan başkanlarımızın gazeteci adayların tam destekçisiyiz. Bizler, Anadolu medyası olarak sesimizin daha gür olarak mecliste yankılanmasını, sorunlarımıza çözüm bulunmasını istiyoruz. Sorunlarımızın meclis kürsüsünden anlatılması en büyük arzumuz. Siyaset üstü bir kurumuz. Bu süreçte bize adaylıkları ulaşan tüm başkanlarımızın yanında olduğumuzu belirtiyoruz. Siyasi partilerden de isteğimiz, listelerinizde adaylarımıza yer vermeniz. 20 bin üyesiyle Türkiye'nin en büyük basın meslek örgütü olan Türkiye Gazeteciler Federasyonu olarak tüm adaylarımıza başarılar diliyor, yanlarımızda olduğumuzu bir kez daha vurguluyoruz."

www.tgf.com.tr