Gündem
14 Ara 2011 18:24 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:07

TGF VE İGC BAŞKANI ATİLLA SERTEL, REKLAM KURULU'NA SEÇİLDİ

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Reklam Kurulu'na seçildi

29 üyeden oluşan Reklam Kurulu’na Türkiye’deki tüm gazeteci derneklerinin oylarıyla seçilen Atilla Sertel, basın-yayın sektörü ve gazeteci meslek örgütlerini temsilen görev yapacak.
Ticari rekabetin daha da arttığı bu dönemde Reklam Kurulu’nun stratejik bir görev üstlendiğini söyleyen Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel, “Etik ve yasal kurallar çerçevesinde medyada, program-reklam ayrımı ilkesine uygun yayınlar yapılması gerekiyor. Ancak reklam ilkelerine aykırı veya reklam kuşağı dışında ilan olduğu belirtilmeksizin örtülü reklam yapılmasından dolayı gazete ve TV’lere çok yüklü miktarda para cezaları gelebiliyor. Özellikle yerel gazete ve televizyonlar herhangi bir haberde farkında bile olmadan reklam yapabiliyor. Bu da örtülü reklam olarak değerlendiriliyor. Sektörün içinden biri olarak Kurul’da görev yapmam, özellikle yazılı basında haber-ilan ilişkisinin ayrımı ve örtülü reklam konusunda görüşlerimi aktarmak açısından önemli olacak” diye konuştu.
Türkiye’nin önde gelen, güçlü sivil toplum örgütü ve kurumlarının temsil edildiği Reklam Kurulu 29 üyeden oluşuyor. Reklam Kurulu, Kanunun 16’ncı maddesinde belirtilen esaslara uygun olarak ticari reklam ve ilanlarda uyulması gereken ilkeleri belirlemenin yanı sıra gazete, dergi, TV, sinema ve internet üzerinden yayınlanan ticari reklam ve ilanları inceleyerek, usul ve esaslara uymayanları cezalandırmak, uyarmak, durdurmak, düzeltmek veya idari para cezası vermek amacıyla görev yapıyor.