Gündem
01 Eyl 2015 12:17 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:51

TGF operasyonu kınadı: Bu baskın basın ve ifade özgürlüğünedir!

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı Yılmaz Karaca, aralarında Bugün TV, Bugün Gazetesi ve Kanaltürk’ün bulunduğu İpek Medya Grubu’na yönelik baskını sert bir dille kınadı.

Türk basın tarihi için utanç verici günlerden birini yaşadıklarını belirten Karaca, “Keyfi ve adaletsiz uygulamalarla muhalefetin sesini kısma girişimi demokrasi ve basın özgürlüğü adına utanç verici bir durumdur. Özgür basını susturmaya yönelik bu baskını kınıyoruz” dedi.

Twitter fenomeni Fuat Avni’nin kısa bir süre önce muhalif medyaya yönelik baskını yazdığını hatırlatan Genel Başkan Yılmaz Karaca, şunları söyledi:

“Ülkemiz neredeyse her yeni güne yeni bir faciayla uyanıyor. Bu sabah saatlerinde İpek Medya Grubu’na düzenlenen baskın da demokrasi ve basın özgürlüğü adına faciadır. Fuat Avni ısrarla bunu yazıyordu. Bu iddiaların gerçek olabileceğini aklımıza bile getirmek istemiyorduk, ‘artık bu kadarı da olmaz’ diyorduk ancak maalesef gerçekleşti. Bu baskın sadece İpek Medya Grubu’na değil basın ve ifade özgürlüğüne yönelik bir baskındır. Buzdağının görünmeyen yüzünü yazan, anlatan, açıklayan medya organlarına yönelik gözdağı verme girişimidir. Basın ve ifade özgürlüğüne açık bir darbe yapılmıştır. Özgür basını susturmaya yönelik bu baskını kınıyoruz.”

“ENDİŞELİYİZ”

Erken Genel Seçimler öncesi gerçekleşen bu operasyonun halkın gerçekleri öğrenmesini engellemeye yönelik bir girişim olduğunu söyleyen Yılmaz Karaca, “Temennimiz demokrasinin tüm kurul ve kurallarıyla işlediği bir ortamda seçime girmek. Ancak seçim takviminin başladığı ilk gün medya üzerinden yapılan bu algı operasyonu bizleri derin bir endişeye sevketmiştir. Halkın gerçekleri öğrenmesinin önüne geçildiği her durumda şaibe vardır” diye konuştu.

Bugün Gazetesi’nin “IŞİD”le ilgili manşetini de hatırlatan TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca, baskının böylesine çarpıcı bir iddianın yazıldığı günde yapılmasının da ayrıca sorgulanması gerektiğini söyledi.