Gündem
27 Ağu 2011 22:52 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:44

TGF IŞIK KOŞANER'İ KINADI! "ÖZÜR DİLE PAŞAM!"

Türkiye Gazeteciler Federasyonu'nun Işık Koşaner'e tepkisi sert oldu! Koşaner'in gazetecilere hakaret etmesi TGF'yı kızdırdı...

Eski Genel Kurmay Başkanı Işık Koşaner'e ait olduğu iddia edilen ses kaydında gazetecilere yönelik hakaretleri değerlendiren Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Dim, Koşaner'i kınadığını belirterek, özür dilemesini istedi.

Eski Genel Kurmay Başkanı Koşaner'e ait olduğu iddia edilen ses kaydında 'Basın mensubu anasını satar, onu oraya haber diye koyar' sözlerine tepki geldi. TGF Başkanı Dim, Koşaner'in bu tarz bir cümleyi konuşmasını çok büyük bir talihsizlik olarak değerlendirdi. Devam etmekte olan başta Ergenekon olmak üzere balyoz gibi önemli soruşturmaların içinde bulunduğu bir süreçte, medyanın işlevinin ne denli önemli olduğu ortadayken, medyanın büyük bir çoğunluğunun da bu konuda silahlı kuvvetlerinin yanında yer aldığını bile bile bu tarz cümleyi kullanmış olmasını büyük bir talihsizlik olarak değerlendiren Dim, büyük bir hayal kırıklığı ve üzüntü içerisinde olduğunu söyledi. Dim, " Işık Paşa'nın bu cümleyi kullanmamış olmasını temenni ediyorum. Ama anladığım kadarıyla bu ses kaydını kendisine ait olduğunu kabullenmiş durumda. Bu bakımdan ben kendisini kınıyorum. Bir meslek örgütünün başkanı sıfatıyla. Telafisi mümkün olmayan yaralar açmaması dileğiyle özür dilemesini bekliyorum." dedi.

TGF olarak bu konuda bir değerlendirme yapacaklarını belirten Dim, bu değerlendirme konusunda nasıl bir karar alacaklarını şuanda bilemeyeceğini kaydetti. Bu sözlerin çok büyük bir hakaret olduğunu ifade eden Dim, gazetecilik mesleğine, gazetecilere bir hakaret olduğunu kaydetti. Bu hakaretin elbette cezasız kalmaması gerektiğini ifade eden Dim, "Bu konuda yargı yoluna baş vurabiliriz. Bu konuyu da değerlendireceğiz. Bir manevi tazminat davası açabiliriz. Yada açabilirmiyiz? Avukatlarımızla bu konuyu görüşeceğiz. Bu yönde de bir çalışma içine gireceğiz. Önümüzdeki süreçte bu konuyu değerlendireceğiz inşallah." diye konuştu.