Gündem
10 Eki 2015 14:41 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:56

TGF: İnadına demokrasi, inadına kardeşlik, inadına barış...

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Ankara'daki kanlı eylemle ilgili olarak bir açıklama yayınladı.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca, Ankara'da bugün yapılacak 'Savaşa İnat, Barış Hemen Şimdi, Barış Emek Demokrasi' temalı yürüyüş öncesinde meydana gelen ve 30 kişinin hayatını kaybettiği kanlı saldırı ile ilgili olarak bir mesaj yayınladı.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Ankara'daki kanlı eylemle ilgili olarak, "Bu vahşi katliamı kurgulayan ve gerçekleştirenler insanlıktan zerrece nasibini almamış olanlardır; müsebbipleri şiddetle lanetliyoruz." dedi.

TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca'nın Yönetim Kurulu adına yaptığı açıklama şöyle: "Güzelim ülkemiz üzerinde oynanan oyunlar ne yazık ki bir kez daha yüreklerimizi dağladı. Ve ne acıdır ki, bu defa terör Türkiye'nin kalbine ateş düşürdü, onlarca can aldı. Ankara'daki Barış ve Demokrasi Mitingi'ni kana bulayan canilerin, vahşi terörü başkentin göbeğine taşıyacak cesareti göstermelerinin anlamı çok açıktır. Bu acımasız terörün amacı bin yıllık kardeşliği tamamen bozmak, barışı yok etmek; nihai hedefi de demokrasiyi tümden ortadan kaldırmaktır. Türkiye adeta 'Geliyorum' diyen bir kardeş kavgasına kurban edilmek ve adım adım kurgulanan bir iç savaş belasına sürüklenmek istenmektedir. İç ve dış düşmanların bu vahşi emellerini boşa çıkarmanın yolu, 'İnadına kardeşlik, inadına barış ve inadına demokrasi' diye haykırmaktan geçer. Terörün dini, imanı, partisi, siyasi görüşü falan olmaz. Terör son tahlilde ülkenin bölünmez bütünlüğünü ve toplumun genelini hedef gözetmeksizin vurur. Demokratik bir taleple, alanlarda yer alan masum insanlara yönelik yapılan bu korkunç saldırı da bunun son kanıtıdır. TGF olarak devleti yönetenleri, güvenlik zaafiyetlerini bir an önce ortadan kaldıracak tedbirleri almaya, halkımızı da amacı ve hedefi belli bu büyük tuzağa karşı uyanık olmaya çağırıyoruz. Başkent Ankara'daki vahşi katliamda yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz."