Gündem
19 Ara 2013 13:38 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:49

TGF Genel Başkanı Sertel'den Sabah'a sert eleştiri!

Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Atilla Sertel, Nazlı Ilıcak'ın gazeteden çıkarılmasını eleştird

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Atilla Sertel, uzun yıllardır Sabah Gazetesi'nde köşe yazarlığı yapan Nazlı Ilıcak'ın "fikir ayrılığı" gerekçesiyle "işten atılmasını", ifade ve basın özgürlüğüne müdahale olarak değerlendirdi.
 
Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı Atilla Sertel, uzun yıllardır Sabah Gazetesi'nde köşe yazarlığı yapan Nazlı Ilıcak'ın "fikir ayrılığı" gerekçesiyle "işten atılmasını", ifade ve basın özgürlüğüne müdahale olarak değerlendirdi.
 
Hangi düşünceden olursa olsun, neyi veya kimi savunursa savunsun gazetecilerin yazdıkları nedeniyle işsiz kalmamaları, kurumları veya başkaları tarafından cezalandırılmamaları gerektiğini vurgulayan TGF Genel Başkanı Sertel şunları kaydetti:
 
"Gazeteciliğin temelinde fikir ve ifade özgürlüğü vardır. Özellikle bu dönemde bazı meslektaşlarımız mesleğin ilkelerini unutup, kendinden olmayana, iktidara yakın durmayana acımasızca saldırdılarsa da her zaman dediğimiz gibi; "basın ve ifade özgürlüğü' bir gün herkese lazım olur. Hükümete yakın yazılarıyla bilinen Nazlı Ilıcak'ın işsiz kalması şunu bir kez daha göstermiştir ki bu iktidarın en ufak bir eleştiriye dahi tahammülü kalmamıştır. Bu iktidar döneminde Nazlı Ilıcak'ın da işsiz kalabileceğini ne kendisi ne de çevresi aklına getirmemiştir. Ancak gelinen noktada durum ortadadır ve Nazlı Ilıcak'ı savunmak da bizim görevimizdir. Bu üzücü durum vesilesiyle "mesleki ilkelerden' taviz vermenin mesleğimizde nasıl bir erozyona yol açtığı bir kez daha anlaşılmıştır. Geçmişten günümüze bütün yaşananlara ve bundan sonra yaşanacaklara karşı hiçbir ayrım gözetmeksizin bütün meslektaşlarımızı "meslek ilkeleri' etrafında bir olmaya, sonucu ne olursa olsun objektiflikten, tarafsızlıktan ayrılmamaya davet ediyoruz."