Gündem
31 Mayıs 2013 21:54 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:12

TGF GENEL BAŞKANI SERTEL: MÜDAHALELER ÜZÜNTÜ VE UTANÇ VERİCİ!

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı Atilla Sertel, Taksim Gezi Parkı'nda yaşanan olayları eleştirdi.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı Atilla Sertel, Taksim Gezi Parkı’nda nöbet tutan sivil inisiyatif grubuna polisin müdahalesi sırasında olayları izleyen gazetecilerin de saldırıya uğramasını kınadı.

Gazetecilerin kamuoyunun haber alma hakkın için görev yaptığını anımsatan TGF Genel Başkanı Atilla Sertel, “Taksim Gezi Parkı’nda 4 gündür devam eden gönüllü direnişte ne yazık ki istenmeyen olaylara şahit oluyoruz. Olayları görüntülemek ve haberleştirmek için orada bulunan meslektaşlarımız da yaşanan demokrasi ayıbından nasibini aldı. Polisin orantısız güç kullanmasını kınıyor, yetkilileri gazetecilerin çalışma koşullarını düzenlemeye, can güvenliklerini sağlamaya çağırıyoruz” dedi.

Güvenlik güçlerinin müdahalesi sırasında gazeteci Ahmet Şık, Hürriyet Daily News’ten Emrah Gürel ve Reuters foto muhabiri Osman Örsal’ın yaralandığına; Milliyet Gazetesi Muhabiri Hüseyin Özdemir’in ise gaz etkisiyle baygınlık geçirdiğine dikkat çeken TGF Genel Başkanı Atilla Sertel, şöyle dedi:

“Gazetecinin görevi kamuoyunu bilgilendirmek, yaşanan olumlu ya da olumsuz olayları topluma yansıtmaktır. Sağduyulu vatandaşlarımızın tepkisi, anayasal hakkını kullanması, hiçbir demokratik ülkede yaşanmayacak şekilde, üzüntü ve utanç verici müdahalelere sahne oldu, oluyor. Burada görev yapan gazeteciler de sivillere uygulanan orantısız güçten nasibini aldı. Gazetecilere yönelik saldırılar, toplumun haber alma, bilgilenme hakkını engellemeye yönelik olduğu kadar, basın özgürlüğüne yönelik de bir saldırıdır. Görev yapan meslektaşlarımıza ve yeşili korumak için direnen halkımıza yönelik saldırıları kınıyor, geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Yetkilileri gazetecilerin çalışma koşullarını düzenlemeye, can güvenliklerini sağlamaya çağırıyoruz.”