Gündem
06 Oca 2013 17:43 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:36

TGF BAŞKANI ATİLLA SERTEL'DEN ANADOLU AJANSI'NA ŞOK SUÇLAMA

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı Atilla Sertel, Anadolu Ajansı'nı topa tuttu.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı Atilla Sertel, federasyon hakkında Anadolu Ajansı’ndan doğrulatılmadan yayımlanan ve bazı basın yayın organlarında yer alan haberler nedeniyle yazılı açıklama yaptı. 

İşte Atilla Sertel’in açıklaması :

Devletin Ajansı'nın araştırmadan, haberi doğrulatmadan hızla servise koyması çok anlamlıdır. Ajans haberde iki ayaklı davranılması ilkesini bir kez daha hiçe saymış, asılsız suçlamaları yapanları muhatap almış, yalan, yanlış bir haberi servise koymuştur. En azından Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı olarak şahsımı aramaları ve bir olağanüstü seçimin sonucunu vermeleri gerekirken kongre kaçkınlarının suçlamalarını yayımlamaları çok manidardır.

Devletin ajansı AA'nın bu yanlı ve yandaş haberini kullanan gazetelere de bakınca kimlerin hangi örgütlenmenin içinde olduğu açıkça ortaya çıkmaktadır. AA'nın yayımladığı bu yalan haberi Yeni Akit, Yeni Şafak, Yeni Asya ve Sabah Gazeteleri 6 Ocak tarihli sayılarında kullanmıştır.

TGF genel kurulu ile ilgili gerçekleri yazalım. Beklentimiz; asılsız açıklamaları doğrulatmadan yayımlayan Anadolu Ajansı başta olmak üzere bu gerçeklerin yazılmasıdır.

23 Eylül 2012 günü 274 delegeden 251'inin yani yüzde 94 katılımla Olağan Genel Kurulumuzu gerçekleştirdik. Seçim öncesi ve esnasında her türlü baskıya, kavgaya, saldırıya rağmen 131 oy aldık ve seçimi kazandık. Seçim sonrasında TGF’ye ve bize yakışır şekilde muhalif aday ile birlikte fotoğraf çektirip, salondan el ele kol kola ayrıldık. Ancak daha sonra aynı şahıs kimden ya da kimlerden talimat aldı bilinmez önce mahkemeye koşmuş ardından olağanüstü kongre için imzalar toplanmıştır.

Olağanüstü Kongre 5 Ocak'ta yapılmıştır. Amaçları kongreyi zamanında yaptırmamak ve federasyona mahkeme kararı ile kayyum ataması yaptırmak olan bu kişilerin oyunlarını cemiyet başkanlarımız ve delegelerimiz bozmuştur. 46 üye meslek örgütümüzden 160 delege seçime katılmıştır. Bazı arkadaşlarımız ise hasta olduğu, açık öğretim sınavlarına katılacağı için seçime gelememişlerdir. Muhalefete ait 5-10 cemiyet başkanı ise kongrenin yapıldığı otele çok yakın otelde toplanmış ve bir bildiri kaleme alarak, topladıkları imzanın arkasında duramamanın ezikliği içinde davranmışlardır. Hazırladıkları deklarasyonu da birçok ismin, cemiyetin izinlerini dahi almaya gerek duymadan altına imzalarını atarak kamuoyuna duyurmuşlardır.

İmza aşamasında bizlere "korkmayın seçime gelin" diye seslenenler dün yapılan olağanüstü genel kurulda salona dahi gelme gücünü kendilerinde bulamamışlardır.

Deklarasyonda 40 üye meslek örgütünün imzası olduğu belirtilmiştir. Ancak Anadolu Ajansı bu sayıyı 50 olarak yazmış ve gazetelerde de 50 olarak yer almıştır. TGF’nin bugün için üye meslek örgütü sayısı 68’dir. 5 Ocak’ta Ankara’da yapılan Olağanüstü Genel Kurula ise 46 üye meslek örgütünün başkanı katılmıştır. Kongreye gelmeyen üye meslek örgütü sayısı ise 22’dir.

Oysa yayımlanan deklarasyonda federasyonumuza üye 40 basın meslek örgütünün imzası olduğu belirtilerek olağanüstü genel kurula katılan bazı üye meslek örgütlerimiz de bildiriye imza atmış gibi yansıtılmıştır.
Sonucu sandık söyler. Olağanüstü genel kurulda da öyle olmuştur. 160 delegemizin oybirliğiyle genel başkanlığımdaki TGF’nin mevcut yönetimine bir kez daha güven oyu verilmiştir.

Büyüyen, gelişen, basının sorunlarına yüreklice sahip çıkan, mal ve mülk sahibi olan federasyonumuz bugün daha da güçlüdür.

5 Ocak’ta üçüncü kez aldığımız güvenoyuyla projelerimize, mücadelemize kaldığımız yerden devam edeceğiz. Asıl olan kervanın yürümesidir. O nedenle dışarıdan gelen seslere itibar etmeyeceğiz. TGF kervanı büyüyerek ve yücelerek yol almaktadır, alacaktır.

Kamuoyunun bilgisine, saygılarımla sunarım.

Atilla SERTEL
Türkiye Gazeteciler Federasyonu
Genel Başkanı