Gündem
02 Mayıs 2012 15:09 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:36

TGF BASIN KARTINDA İSTİSMARDAN ENDİŞELİ!

Türkiye Gazeteciler Federasyonu ilkokul mezunlarına basın kartı sağlanmasına yönelik fırsatın ikinci kez uygulanmasının istismara neden olacağını ileri sürdü.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu 37. Başkanlar Konseyi Toplantısı Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti'nin ev sahipliğinde yapıldı. 27 – 29 Nisan 2012 tarihleri arasında TGF'ye üye 51 meslek örgütünün başkan ya da temsilcilerinin katılımıyla Eskişehir'de gerçekleştirilen Başkanlar Konseyi Toplantısı'nın ardından sonuç bildirgesi yayımlandı.

Başkanlar Konseyi'nin sonuç bildirgesinde ilkokul mezunlarına basın kartı sağlanmasına yönelik fırsatın ikinci kez uygulanmasının istismara neden olacağına dikkat çekildi.

MESLEK ÖRGÜTLERİNE SORULSUN

Bildirgede konuyla ilgili olarak "Mesleği uzun yılar yaptıkları halde öğrenim yetersizliği nedeniyle basın kartı alamayan meslektaşlarımız için düşünülen "ilkokul mezunlarına basın kartı" sağlanmasına yönelik tanınan fırsat önemlidir. Ancak ikinci bir fırsatın da tanınmasıyla birlikte, TGF'ye, bu konunun istismar edildiğine ilişkin bilgiler gelmekte ve gazetecilik mesleğiyle yakından uzaktan ilgisi olmayanların da basın kartı aldıkları görülmektedir. Bu konunun, mesleğimizde bir itibar sorununa yol açmadan sonuçlandırılması için mutlak surette meslek örgütlerimizden destek alınmalı, diğer bir deyişle, başvuru sahipleri için o kentteki meslek kuruluşundan teyit anlamında referans istenmelidir" denildi.