Gündem
20 Eki 2010 11:48 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:43

TGC'NİN YEREL BASIN SEMİNERİ HANGİ İLDE YAPILACAK?

TGC'nin düzenlediği yerel basın seminerlerinin 56'ncısı 22-23 Ekim tarihlerinde yapılacak.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin(TGC) düzenlediği yerel basın seminerlerinin 56'ncısı 22-23 Ekim tarihlerinde Gaziantep'te yapılacak.

Adıyaman, Kahramanmaraş, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa, Gaziantep ve ilçelerinden çok sayıda gazeteci katıldığı seminer iki gün sürecek. Seminerin açılış konuşmalarını Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Abdullah Kocaman, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey ve Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı yapacak. Başkanlığını Gazeteci Atilla Karaduman'ın yapacağı ilk oturumda Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili Turgay Olcayto "Gazetecilik Nereye?" ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Hukuk Danışmanı Fikret İlkiz, "Medya ve Hukuk" konusunda birer konuşma yapacaklar.

Öğleden sonraki ikinci oturumda TGC Genel Sekreteri Sibel Güneş, "Sağlık ve Medya" ve TGC Genel Saymanı Gülseren Ergezer-Güver ise "Eğitim Haberciliği" konularını aktaracaklar. Oturumu Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Eğitim Komisyonu başkanı Doğan Özdinç yönetecek.

Seminerin ikinci gününde ise, TGC Trabzon Temsilcisi Hikmet Aksoy, "Mizahın Gücü ve Yerel Basında Mizah", Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Şükran Soner, "Mesleğimiz Nereye Gidiyor?", Dünya Gazetesi temsilcisi Taylan Erten "Yerel Basında Ekonomi Haberciliği" ve Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Feyza Hepçilingirler de "Yerel Medya ve Dil hataları" konusunu işleyecekler.

Seminer, Sertifika töreni ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkan Orhan Erinç'in Değerlendirme konuşması ile sona erecek. Yerel basın seminerleri çerçevesinde bugüne kadar 7 bine yakın gazetecinin sertifika aldı.