Gündem
15 Mayıs 2024 15:54 Son Güncelleme: 15 Mayıs 2024 15:57

TGC'den usta gazeteci için başsağlığı mesajı

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Sicil Komisyonu Üyesi, Sürekli Basın Kartı sahibi Naci Karaman 15 Mayıs 2024 Çarşamba günü vefat etti.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Naci Karaman’ın vefatının ardından başsağlığı mesajı yayınladı. Mesajda “Uzun yıllar mesleğimize başarıyla hizmet veren üyemiz Naci Karaman’ı kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz. Meslektaşımızın ailesine ve basın topluluğumuza başsağlığı diliyoruz” denildi.

Naci Karaman’ın cenazesi 16 Mayıs 2024 Perşembe günü öğle namazının ardından Altunizade’deki Marmara Üniversitesi İlahiyat Camisi’nden kaldırılacak.

NACİ KARAMAN KİMDİR?

1947 Ağrı’da doğdu. İstanbul Üniversitesi Alman Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden mezun oldu. İstanbul Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi Vatan Mühendislik Yüksek Okulu’nda eğitim gördü. Mesleğe 1970 yılında Bizim Anadolu Gazetesi’nde spor muhabiri olarak başladı. Günaydın, Saklambaç, 24 Saat Spor, Babıali’de Sabah, Milli Gazete, Son Havadis, Milliyet, Tercüman, Hürriyet ve Cumhuriyet gazeteleri ile Hey, Yankı ve Ses dergilerinde çalıştı. Almanca biliyordu. Evli ve bir çocuk babasıydı. Sürekli Basın Kartı taşıyordu.