Gündem
12 Oca 2021 15:59 Son Güncelleme: 13 Oca 2021 11:29

TGC'den usta gazeteci için başsağlığı mesajı

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti üyesi Sürekli Basın Kartı sahibi Emin Karaca 12 Ocak 2021 Salı günü vefat etti.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, Emin Karaca’nın ölümünün ardından bir mesaj yayınladı. Mesajda şu görüşler yer aldı:

“Değerli meslektaşımız Emin Karaca’yı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Mesleğimize uzun yıllar başarıyla hizmet veren Karaca’nın ailesinin, dostlarının ve meslektaşlarının acısını paylaşıyor, sabırlar diliyoruz.”

Emin Karaca’nın cenazesi 13 Ocak 2021 Çarşamba günü saat 15.00'de Karacaahmet Cemevi'nden alınarak Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

EMİN KARACA KİMDİR?

1949 yılında Denizli’de doğdu. Aydın Lisesi’ni bitirdi. Mesleğe1968 yılında Hüraydın Gazetesi’nde başladı. Gelişim Yayınları, Milliyet, Güneş, Halk Gerçeği, Para Dergisi, Özgür Gündem ve Radikal gazetelerinde düzeltmen, muhabir, servis yöneticisi ve köşe yazarı olarak çalıştı. Nazım Hikmet Şiiri’nde Gizli Tarih, Eski Tüfeklerin Sonbahar’ı, Cumhuriyet Olayı yayınlanmış kitaplarından bazıları. Basın Meslek Kuruluşlarının Başarı Ödülü yarışmalarında köşe yazısı, röportaj ve inceleme dalında birçok ödül sahibi olan Emin Karaca Sürekli Basın Kartı taşıyordu.