Gündem
23 Nis 2022 13:17 Son Güncelleme: 23 Nis 2022 20:45

TGC'den Tufan Türenç için başsağlığı mesajı

Gazeteci yazar Tufan Türenç bu sabah Ankara'da yaşamını yitirdi. Türenç, Başkent Üniversitesi Hastanesi'nde tedavi görüyordu.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti üyelerinden, Sürekli Basın Kartı ve 2020 Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü sahibi Tufan Türenç 23 Nisan 2022 Cumartesi günü vefat etti. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, Tufan Türenç’in ölümünün ardından bir mesaj yayınladı. Mesajda şu görüşler yer aldı.

 “Değerli meslektaşımız Tufan Türenç’i kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Hem habercilikte hem gazete yöneticiliğinde başarılı çalışmalarıyla hizmet veren Tufan Türenç’in ailesinin, gazeteci üyemiz eşi Pınar Türenç’in, sevenlerinin ve basın topluluğumuzun acısını paylaşıyor, sabır diliyoruz.”

Tufan Türenç’in cenazesi 25 Nisan 2022 Pazartesi günü öğle namazının ardından Levent Afet Yolal Camisi’nden alınarak Ulus Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

TUFAN TÜRENÇ

1945 yılında Bursa'da doğdu. Gazetecilik Yüksek Okulu’nu bitirdi. Öğrenciyken, Milliyet Gazetesi’nde stajyer muhabir olarak mesleğe başladı. Milliyet'te polis muhabirliği, daha sonra da olay muhabirliği yaptı.1973 yılında Abdi İpekçi’nin yardımcısı Turhan Aytul’un ısrarı üzerine yazı işlerine geçti ve editörlük yapmaya başladı. Kısa süre sonra Yazı İşleri Müdürlüğüne getirildi.

Milliyet'te 18 yıl çalıştıktan sonra, Güneş Gazetesi’nde yazı işleri müdürü olarak iki yıl görev yaptı. Daha sonra  Hürriyet Gazetesi’ne geçerek 30 yıl Yazı İşleri Müdürlüğü’nü ve köşe yazarlığını sürdürdü.

Hürriyet satılmadan bir hafta önce gazeteden ayrılarak emekli oldu. Fiili gazetecilik yapmamaya karar vererek,  kitap çalışmalarına devam etti.

Tufan Türenç'in beş kitabı çıktı. Son hazırladığı kitabı da 2020 yılında yayına girdi.

Sürekli Basın Kartı sahibi olan Tufan Türenç gazeteci Pınar Türenç ile evliydi.