Gündem
31 Mayıs 2014 19:06 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:14

TGC'den Taksim engellemesine kınama; Utanç verici!

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Yönetim Kurulu bir açıklama yaparak Gezi Parkı olaylarının yıl dönümü nedeniyle Taksim’e girmek isteyen ve sarı basın kartlarını gösteren gazetecilerin güvenlik güçleri tarafından engellenmesini kınadı.

Açıklamada “Gazeteciler, halkın doğru bilgilenme ve gerçekleri öğrenme hakkı için çalışmakta, kamu görevi yapmaktadır. Ancak polis yine meslektaşlarımızı engellemiştir. CNN International İstanbul muhabiri Ivan Watson ise canlı yayın sırasında gözaltına alınmıştır. Bunlar Türkiye adına utanç vericidir” denildi.

TGC’nin açıklamasında şu görüşler yer aldı:
“Gazetecilerin halka karşı sorumluluğu işverenine ve kamu otoritesine karşı olan sorumluluğundan önce gelmektedir. Gazetecinin halka karşı sorumluluğunun temelinde şeffaflık ve doğru bilgilendirme vardır. Şeffaflık demokrasinin de olmazsa olmazıdır.
Ancak Gezi Parkı olaylarının yıl dönümünde meslektaşlarımız Taksim’de gelişmeleri takip etmek istediklerinde yine güvenlik güçleri tarafından engellenmiştir. Sarı basın kartlarını gösteren meslektaşlarımıza polis tarafından yine zorluk çıkarılmaktadır. CNN International İstanbul muhabiri Ivan Watson’ın da canlı yayın sırasında gözaltına alınması basın özgürlüğünün nasıl engellendiğinin örneğidir ve Türkiye adına utanç vericidir.

Başbakanı ve tüm siyasi otoriteleri bir kez daha medyayı sürekli hedef göstermekten ve tehdit etmekten vazgeçmeye çağırıyoruz. Emniyet güçlerine ise gazeteciler kamu yararı adına görevlerini yaparken güvenliklerini sağlamakla yükümlü olduklarını hatırlatıyoruz.”