Medya
12 Eyl 2022 18:47 Son Güncelleme: 12 Eyl 2022 18:51

TGC’den önemli ‘Vedat Zeydanlı’ düzeltmesi!

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, hastanede yatan gazeteci Vedat Zeydanlı’yla ilgili önemli bir düzeltme mesajı yayımladı.

Sürekli Basın Kartı ve 2012 Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü sahibi Vedat Zeydanlı için baş sağlığı mesajı yayımlayan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nden önemli bir düzeltme mesajı geldi.

TGC’den yapılan açıklamada “Üyemiz Vedat Zeydanlı’nın ölüm haberini TGC ile paylaşan ailesi yeni bir açıklama yaparak vefatın gerçekleşmediğini, beyin ölümünün gerçekleştiğini belirtti. Zeydanlı’nın durumu ile ilgili gelişmeler, üyelerimize duyurulacaktır” ifadelerine yer verildi.

VEDAT ZEYDANLI KİMDİR?

1939 yılında İstanbul’da doğdu. Gazetecilik Okulu’nu bitirdi. Mesleğe 1961 yılında Hür Vatan Gazetesi’nde başladı. Hareket, Yeni Sabah, Yeni Tanin, Haber, Son Baskı, Tercüman, Türkiye gazeteleri ile Akis ve Kim Dergilerinde, muhabir, istihbarat şefi, sekreter, haber müdürü, yazı işleri müdürü, İstanbul temsilcisi, köşe yazarı olarak görev yaptı. Türkiye Gazeteciler Sendikası İl Sekreterliği’ne seçilerek iki dönem toplu sözleşme müzakerelerini sonuca bağladı. Türk-İş’i temsilen ABD’de IFL-CON’da basın sorunlarını gündeme getirdi. Evli, iki çocuk sahibiydi.