Gündem
29 Ara 2017 23:46 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 01:54

TGC’den Nazlı Ilıcak'a ziyaret

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto, Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi'nde bulunan gazeteci, yazar Nazlı Ilıcak'ı ziyaret etti.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti yargılanan gazetecilerin duruşmalarını izlerken bir yandan da tutuklu gazetecilere moral destek vermeye devam ediyor. Düzenli olarak gazeteci duruşmalarını izleyen Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, tutuklu gazetecileri de mesleki dayanışma çerçevesinde cezaevlerinde ziyaret ediyor. Bu kapsamda Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkanı Turgay Olcayto son olarak 28 Aralık 2017 Perşembe günü Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi'nde 29 Temmuz 2016 tarihinden bu yana tutuklu bulunan gazeteci, yazar Nazlı Ilıcak'la bir süre görüştü.

Ziyaret sırasında Nazlı Ilıcak, gazeteciliğe başladığı günden beri hep demokrasiden yana olduğunu ve askeri vesayete karşı çıktığını, darbelere karşı yazılar yazdığını anlattı. Ilıcak iddianamenin kendilerine yüklediği cebir ve şiddet kullanmayı asla kabul etmediğini sözlerine ekledi. TGC Başkanı Turgay Olcayto, " Üyemiz Nazlı Ilıcak’ı ziyaret ettim. Sağlık durumunu iyi görmek beni sevindirdi. Bizler yazı çizi erbabının tutuksuz yargılanmasından yanayız. Bunun hayata geçirilmesini istiyoruz. Haber yapmak, yazı yazmak, düşünceyi ifade etmek demokratik ülkelerde suç değildir. Bizde de suç olmamalıdır. Bütün gazeteci arkadaşlarımızın serbest bırakılmaları en büyük dileğimizdir.” diye konuştu.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Adalet Bakanlığı'nın gazeteciler için cezaevi ziyaretine izin verdiği Ağustos 2017 tarihinden bu yana;  Ahmet Şık, Akın Atalay, Ali Bulaç, Enis Berberoğlu, Gökmen Ulu, İnan Kızılkaya, Kadri Gürsel, Mehmet Altan, Mahir Kanaat, Murat Sabuncu, Oğuz Güven, Oğuz Usluer ve Şahin Alpay’ı ziyaret etti.