Gündem
09 Mar 2021 11:52 Son Güncelleme: 09 Mar 2021 12:38

TGC'den Levent Gültekin’e yapılan saldırıya kınama

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu 8 Mart 2021 Pazartesi günü Halk TV önünde saldırıya uğrayan Levent Gültekin’e yapılan saldırıyı kınadı. 

Türkiye’de uzun yıllardır gazetecilere saldıranlara “cezasızlık” sağlandığına dikkat çeken TGC Yönetim Kurulu gazetecilere yönelik saldırı eylem planı hazırlayıp gerçekleştirenlerin bulunup cezalandırılması için çağrı yaptı. TGC Yönetim Kurulu’nun açıklamasında şu görüşler yer aldı:

“Ülkemizde halkın doğru ve yansız bilgilenmesi için görev yapan gazetecilere yönelik şiddet artarak sürmekte ve gazetecilerin can güvenliğini tehdit etmektedir.

Basın ve düşünceyi ifade özgürlüğünü anlamakta zorlanan bazı siyasetçilerin gazetecileri sürekli hedef göstermeleri, bu tip saldırılarda önemli rol oynamaktadır. Kendilerine ve partilerine yönelik eleştirilere tahammül edemeyen bu siyasetçiler, sosyal medya paylaşımlarıyla sık sık gazetecileri tehdit etmekte, sonra da yönlendirdikleri gruplar, gazetecilere evlerinin, iş yerlerinin önünde saldırmaktadır. Olaylarla ilgili tanıklara, kamera kayıtlarına rağmen saldırganlar genellikle serbest kalmakta ve ceza almamaktadır.

TGC Basın Müzesi’nin Öldürülen Gazeteciler Galerisi’nde her siyasi görüşten 66 gazetecinin fotoğrafı bulunmaktadır. Bu fotoğraflara yeni isimlerin eklenmesi an meselesidir.

Son olarak Halk TV programcısı gazeteci Levent Gültekin 8 Mart 2021 Pazartesi günü Bakırköy’de kalabalık bir grubun saldırısına uğramıştır. Olayla ilgili kamera kayıtları da kamuoyuna yansımıştır.  Gazeteci Levent Gültekin’e yapılan saldırıyı kınıyor, meslektaşımıza ve Halk TV çalışanlarına ‘geçmiş olsun’ diyoruz. Saldırıyı gerçekleştirenlerin bu defa yakalanıp cezalandırılmasını umuyoruz. Emniyet Genel Müdürlüğü’nden gazetecilere saldırı eylem planı hazırlayan, eli sopalı dayak ekipleri oluşturanları en kısa sürede bulup adalete teslim etmeleri istiyoruz.

İktidar tarafından açıklanan insan hakları eylem planı gündemdeyken gazetecilere yapılan saldırıların da insanlık suçu olduğunu hatırlatıyor ve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’den bu saldırıları gerçekleştirenlere karşı ne zaman hukukun işletileceğini açıklamasını bekliyoruz.”