Gündem
13 Haz 2018 10:51 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:42

TGC'den duayen gazeteci için başsağlığı mesajı!

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, dün hayatını kaybeden magazin medyasının usta ismi Tahir Yaman için bir başsağlığı mesajı yayınladı.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Üyesi, Sürekli Basın Kartı sahibi Tahir Yaman 12 Haziran 2018 Salı günü vefat etti. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, Yaman’ın ölümüyle ilgili yayınladığı mesajda “Değerli üyemiz Tahir Yaman’ı kaybettik. Mesleğimize uzun yıllar hizmet veren Tahir Yaman’ı sevgi ve saygıyla anıyoruz. Ailesine ve basın topluluğumuza başsağlığı diliyoruz” dedi.

Tahir Yaman 13 Haziran Çarşamba günü (Bugün) Şişli Camisi’nde kılınacak öğle namazının ardından Ayazağa Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

TAHİR YAMAN KİMDİR?

1953 yılında Karaman Durayda’da doğdu. İzmir Buca Eğitim Enstitüsü’nden mezun oldu. Gazeteciliğe 1975 yılında Sabah Gazetesinde muhabir olarak başladı. Milliyet, Bulvar, Hürriyet, Kelebek, Meydan, Bizim Anadolu, Sözcü, Çok Özel, Klas Magazin, Kanal 6, Top Secret, Live İstanbul adlı medya kuruluşlarında çalıştı. ‘Türkiye Güzelleri’ , ‘Ünlü Anneler ve Çocukları’, ‘Ünlü Babalar ve Çocukları’ , ‘Yeşilçam'ın 100 yılı için Yeşilçam Sergisi’ adlı eserleri bulunuyor. Birçok mesleki ödüle sahip olan Tahir Yaman Sürekli Basın Kartı taşıyordu.