Gündem
17 Eyl 2022 16:04 Son Güncelleme: 17 Eyl 2022 16:06

TGC'den DHA muhabirlerine yapılan saldırıya kınama

TGC, DHA muhabirlerinin Sivas’da haber takibi yaparken polis tarafından sözlü ve fiziksel saldırıya uğramaları üzerine kınama açıklaması yaptı

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, Demirören Haber Ajansı (DHA) muhabirlerinin Sivas’da haber takibi yaparken polis tarafından sözlü ve fiziksel saldırıya uğramaları üzerine kınama açıklaması yaptı. Açıklamada şu görüşler yer aldı:

“DHA muhabirleri Hüsnü Ümit Avcı ve Arife Defne Arslan'ın, Sivas’da Bahtiyarbostan Mahallesi’nde bir apartmanda çıkan yangını haberleştirmek için gittikleri bölgede bir polis memurunun fiziksel ve sözlü saldırısına uğradıkları kamuoyuna yansımıştır. Yangın bölgesinde güvenliğini sağlamakla sorumlu olan bir polis memuru meslektaşlarımıza sözlü ve fiziksel saldırıda bulunmuştur. Gazeteciler tekme ve yumruklarla darp edilmiştir. Meslektaşlarımıza 'geçmiş olsun' diyoruz. Sahada görev yapan tüm gazeteciler arasında ayrım yapılmadan çalışma güvenliklerinin sağlanmasının emniyet güçlerinin sorumluluğunda olduğunu bir kez daha hatırlatmak istiyoruz. Kamu yararına görevlerine yapan gazetecilere yönelik bu saldırı kabul edilemez. TGC Yönetim Kurulu olarak saldırıyı kınıyoruz. Sivas Valiliği’ni ve Emniyet Müdürlüğü’nü saldırganla ilgili olarak hukuki süreci başlatmasını ve kamuoyunu bu konuda bilgilendirmesini, saldırganın cezasızlıkla ödüllendirilmemesini bekliyoruz."