Gündem
11 Mayıs 2015 16:11 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:32

TGC’den akreditasyon tepkisi: “Danıştay halkın bilgilenme hakkını yok saymıştır”

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu bir açıklama yaparak Danıştay’ın törenine TRT ve AA dışında yayın kuruluşunun alınmamasını eleştirdi.

Cemiyet Yönetim Kurulu yaptığı açıklamada “Akreditasyon demokrasilerdeki basın ve düşünceyi ifade özgürlüğüne karşı bir uygulamadır.  TGC olarak bu yanlıştan artık dönülmesini bekliyoruz” dedi. TGC Yönetim Kurulu’nun yaptığı açıklamada şu görüşler yer aldı:

“Akreditasyon konusu Türkiye'de yıllardır bir sorun olarak gündemdedir. Sorunun çözümünü beklerken yeniden keyfi değerlendirmelerle iptaller yaşanmaktadır. İktidar, yayın politikasından hoşlanmadığı gazetelerin çalışanlarının mesleklerini yapmalarını engellemektedir.
Akreditasyon uygulaması toplantı ve genel kurullardan mezarlıklara kadar geniş bir alana taşmıştır.
Son olarak Danıştay’ın da bu yanlış uygulamaları benimsemesi düşündürücüdür. Danıştay Başkanlığı’nın 147. kuruluş yıldönümüne bu sene sadece AA ve TRT alınmıştır. Danıştay’ın 147. kuruluş yıldönümü törenlerini izlemek üzere gelen gazeteciler içeriye alınmamıştır.
Bu durum kamuoyunu bilgilendirme görevi ile orada bulunan gazeteciler arasında eşitlik ilkesine aykırı düşmektedir. Halkın bilgi alma hakkına yönelik yeni bir engellemedir. Çağdaş demokrasilerdeki basın ve düşünceyi ifade özgürlüğüne karşı bir uygulamadır.  Türkiye Gazeteciler Cemiyeti  olarak bu yanlıştan artık dönülmesini bekliyoruz.”