Gündem
27 Ağu 2014 13:25 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:36

TGC'den AK Parti akreditasyonuna kınama

TGC, bazı medya kuruluşlarının AKP kongresine alınmamasını kınadı.

AKP'nin yeni genel başkanını ve başbakanı belirleyeceği 1. Olağanüstü Kongresi bugün gerçekleşiyor. Kongreye; Aydınlık, BirGün, Evrensel, Sözcü, Taraf, Yeniçağ,Yurt, Zaman gibi gazeteler ve Kanaltürk, Ulusal Kanal, Samanyolu Haber, Cihan Haber Ajansı gibi medya kuruluşları alınmadı.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, bu medya kuruluşlarına çeşitli gerekçelerle akreditasyon engeli getirilmesini kınayan bir mesaj yayınladı.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu’nun yaptığı açıklamada şu görüşler yer aldı:

AKP’nin 1. Olağanüstü Kongresi’ni izlemek için başvuran Aydınlık, Birgün, Evrensel, Sözcü, Taraf, Yeniçağ, Yurt ve Zaman gazeteleriyle Bugün TV, Halk TV, Kanaltürk TV, Ulusal Kanal, Samanyolu Haber ile Cihan Haber Ajansı’na çeşitli gerekçelerle giriş kartı verilmemiştir.

AKP’nin bir gelenek haline getirdiği akreditasyon uygulaması giderek genişlemekte ve bir sansür olarak kullanılmaktadır.  Kendi görüşünden olmayan medya kuruluşlarını engelleyerek halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkını yok sayan iktidarın bu tutumunu kınıyoruz.

İktidarı barış ve demokrasinin hakim olduğu, basın özgürlüğünün korunduğu bir ülke için akreditasyon uygulamasından vazgeçmeye davet ediyoruz.