Gündem
27 Eki 2022 09:37 Son Güncelleme: 27 Eki 2022 14:08

TGC'den deneyimli gazeteci için başsağlığı mesajı

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti üyelerinden, gazeteci-yazar Ahmet Tulgar 26 Ekim 2022 Çarşamba günü vefat etti.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, Ahmet Tulgar’ın ölümünün ardından bir mesaj yayınladı. Mesajda şu görüşler yer aldı

“Değerli meslektaşımız Ahmet Tulgar’ı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Mesleğimize uzun yıllar başarıyla hizmet veren Tulgar’ın ailesinin, dostlarının ve meslektaşlarının acısını paylaşıyor, sabırlar diliyoruz.”

Tulgar'ın cenazesi 28 Ekim 2022 Cuma günü ikindi namazının ardından Altunizade Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camisi'nden alınarak Ümraniye Kocatepe Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

AHMET TULGAR KİMDİR?

1959 yılında İstanbul’da doğdu. Sankt Georg Avusturya Lisesi’ni bitirdikten sonra Viyana Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi, Boğaziçi Üniversitesi’nde İngiliz Dili ve Edebiyatı’ndan mezun oldu. Mesleğe 1987 yılında Sabah Dergi Grubu’nda başladı. Sabah, Güneş, Nokta, Milliyet, Akşam, Bianet, Vatan, Evrensel, Birgün ve Cumhuriyet gazetelerinde çalıştı. Hayat TV’de muhabir, yazar, yönetici ve programcı görev yaptı. Tulgar yazılarına Gazete Duvar’da devam ediyordu. Tulgar’ın öykü ve deneme tadında yayınladığı kitapları var.