Gündem
01 Mayıs 2015 22:35 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:31

TGC ve TGS'den gazetecileri darp eden emniyet müdürüne kınama!

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve Türkiye Gazeteciler Sendikası, gazetecilere şiddet uygulayan emniyet müdür yardımcısına tepki gösterdi.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve Türkiye Gazeteciler Sendikası bir açıklama yaparak Aksaray ilinde 1 Mayıs İşçi ve Emek Bayramı’nda HDP’lilerin programında çıkan arbedeyi  görüntülemek isteyen gazetecilere telsizle vuran ve hakaret eden Aksaray Emniyet Müdür Yardımcısı Ömer Parıltı ile ilgili açıklama yaptı.

TGC ve TGS'nin açıklamasında şu görüşler yer aldı:

“1 Mayıs’ta Aksaray ilinde HDP’nin programı sırasında çıkan arbedede gazetecilere yönelik çirkin bir olay yaşanmıştır. Arbede sırasında meslektaşlarımızdan İhlas Haber Ajansı Muhabiri Yasin Can ve Doğan Haber Ajansı Muhabiri Hasan Bölükbaş Emniyet Müdür Yardımcısı Ömer Parıltı tarafından telsizle başlarına vurularak yaralanmıştır. Emniyet Müdür Yardımcısı Ömer Parıltı programı izleyen Kapadokya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mahmut Eskil’e de hakaret etmiştir. Görüntüleri medyaya yansıyan bu çirkin olayın kahramanı Emniyet Müdür Yardımcısı Ömer Parıltı’yı kınıyor, hakkında gerekli cezanın verilmesini istiyoruz. Meslektaşlarımıza ve Cemiyet Başkanımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.”