Gündem
09 Kas 2013 19:58 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:44

TGC VE TFMD SAVAŞ AY İÇİN BAŞSAĞLIĞI MESAJI YAYINLADI

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve Türkiye Foto Muhabirleri Derneği tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Sabah gazetesi köşe yazarı Savaş Ay için bir başsağlığı mesajı yayınladı

İşte TGC’nin yayınladığı mesaj:

“Savaş Ay’ın ailesine, yakınlarına ve basın topluluğumuza başsağlığı diliyoruz”
Gazeteci Savaş Ay için 11 Kasım 2013 Pazartesi günü saat 10.00’da Sabah Gazetesinde, 11.30’da Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda birer tören düzenlenecek. Törenden sonra Savaş Ay’ın cenazesi Fatih Camii’ne getirilerek burada kılınacak ikindi namazının ardından Zeytinburnu Topkapı Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti üyesi, Sarı Basın Kartı sahibi Savaş Ay 9 Kasım 2013 Cumartesi günü tedavi gördüğü hastanede vefat etti. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, Savaş Ay’ın ölümüyle ilgili yayınladığı mesajda “Değerli üyemiz Savaş Ay’ı saygıyla anarken ailesine, yakınlarına ve basın topluluğumuza başsağlığı diliyoruz” dedi.

Savaş Ay, gazeteciliğe 1974 yılında Dünya Gazetesi’nde muhabir olarak başladı. Tercüman, Vatan, Milliyet, Takvim, Sabah gazetelerinde ve Akajans’ta görev aldı. ATV, TGRT, Kanal D, Kanal 6, Show TV, Flash TV, tekrar ATV, Star TV ve Kanal 1’de A Takımı adlı tartışma programı, film yönetmenliği ve senaryo yazarlığı yaptı. Son olarak A Haber’de muhabirlik yapıyordu.

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği(TFMD) tarafından yayınlanan mesajda ise şöyle denildi:

Tedavi gördüğü İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hayata veda eden Gazeteci Savaş Ay’a allahtan rahmet ailesi ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz.
Foto muhabiri olarak başladığı gazetecilik mesleğinde bir çok başarıya imza atan usta Savaş Ay’ı elinde bir an olsun bırakmadığı fotoğraf makinesi ile hatıralarımızda saklayacağız.
 
Türkiye Foto Muhabirleri Derneği Yönetim Kurulu



Ergin Konuksever-Sökmen Baykara-Kadir Can-Savaş Ay-Coşkun Aral