Gündem
01 Haz 2017 17:08 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:44

TGC üyesi gazeteci hayatını kaybetti!

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti kıdemli Üyelerinden, gazeteci Semiral Bilbaşar 31 Mayıs 2017 Çarşamba günü vefat etti.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu’nun, Semiral Bilbaşar’ın ölümüyle ilgili yayınladığı mesajda “Değerli üyemiz, Semiral Bibaşar’ı kaybettik. Gazetecilik mesleğine uzun yıllar başarıyla hizmet veren Semiral Bilbaşar’ı sevgi ve saygıyla anıyoruz. Semiral Bilbaşar’ın ailesine ve basın topluluğumuza başsağlığı diliyoruz” denildi.

Semiral Bilbaşar’ın cenazesi 2 Haziran 2017 Cuma günü Zeytinburnu Sahil Camisi’nde kılınacak öğle namazının ardından Eski Kozlu Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

Semiral Bilbaşar’ın Özgeçmişi

1932 yılında İstanbul’da doğdu. İstanbul Erkek Lisesi'ni bitirdi. Mesleğe 1949 yılında Yıldız ve Hafta dergilerinde başladı. Türkiye Yayınevinin ardından Hayat ve Ses Dergilerinin Genel Yayın, Akşam ve Milliyet Gazetelerinin Spor sayfası yönetmenliğini üstlendi. Hürriyet, Tercüman, gazetelerinde ve Bunte (Almanya) Dergisi’nde çalıştı. 1963 yılında Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başarı armağanı yarışmasında mizanpaj ödülüne değer görüldü. Çeşitli dönemlerde Türkiye Jokey Kulübünde Yönetim Kurullarında görev yaptı. TJK yayın organlarının çıkarılması, Yayın Grubu ve Medya Merkezi’nin kurulmasında aktif görev aldı. Semiral Bilbaşar iki çocuk babasıydı.