Gündem
19 Ağu 2011 17:28 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:42

TGC ULUSAL TV BASKININI KINADI! İŞTE BASKIN ANLARI!

TGC bir açıklama yaparak Aydınlık gazetesi ve Ulusal Kanal baskınlarını kınadı.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti bir açıklama yaparak Aydınlık gazetesi ve Ulusal Kanal’ın İstanbul’daki merkezi ile Ankara’daki temsilciliklerine bu sabah polis tarafından yapılan baskını kınadı.

Cemiyetin açıklaması şöyle:

"Yayın kuruluşları Ulusal Kanal ve Aydınlık’a yönelik baskınları ve meslektaşlarımızın evlerinde yapılan aramaları kınıyoruz. Türkiye’de her gün gazetecilere ve basın özgürlüğüne dönük yeni bir tehdit ortaya çıkmaktadır.

Gazetecilik mesleği ağır bir baskı altındadır. Halkın gerçekleri öğrenme hakkı için gazetecilik mesleğini yapan gazetecilerin iş yerleri, evleri basılmakta, telefon defterleri, bilgisayarları suç kaynağı olarak görülerek el konulmaktadır. Bugün 70 gazeteci cezaevindedir.

Dışarıdaki gazeteciler de 10 bine yakın davayla baskı altında tutulmaktadır. Bu karanlık tablodan iktidarın da rahatsızlık duyacağı günlerin gelmesini dileyerek basın özgürlüğü konusunda baskı oluşturan yasalardaki yoruma açık maddelerin yeniden düzenlenmesine, özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasını ve gazetecilerin tutuksuz yargılanması talebimizi tekrarlıyoruz."

ULUSAL KANAL’A POLİS BASKINI!