Gündem
27 Ağu 2018 13:06 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:49

TGC: Şakir Süter’i sevgi ve saygıyla anıyoruz

2007 yılında hayatını kaybeden gazeteci Şakir Süter ölümünün 11. yılında anıldı.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, 27 Ağustos 2007 yılında hayatını kaybeden Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) önceki genel saymanlarından, Yönetim, Onur ve Balotaj Kurulu üyelerinden gazeteci Şakir Süter için bir anma mesajı yayınladı. TGC Yönetim Kurulu’nun mesajında şu görüşler yer aldı:

“Şakir Süter, saygı duyulan bir gazeteciydi. Pek çok genç gazetecinin yetişmesine katkı sağladı. Siyasetle ilgili yazılar yazdığı halde siyasetçilerle mesafesini korumayı bildi. Başarılı bir gazetecilik hayatı oldu. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’ne yaptığı hizmetleri unutulmazdı. Meslektaşımız Şakir Şüter’i ölümünün 11. yılında sevgi, saygı ve özlemle anıyoruz.”

ŞAKİR SÜTER KİMDİR? 

25 Ocak 1950 günü Bergama'da doğdu. Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Yüksek Okulu'nu bitirdi. Mesleğe 1970 yılında Akşam Gazetesi'nde muhabir olarak başladı. Dünya, Güneş, Hürriyet, Tercüman, Bugün, Gün, Günaydın ve Meydan Gazetelerinde çalıştı. Mesleğini Akşam Gazetesi'nde köşe yazarı olarak sürdüren Süter, Araştırma, Haber ve Köşe Yazısı dallarında TGC Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri sahibi oldu. Süter, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nde Genel Saymanlık, Yönetim Kurulu üyeliği, Balotaj Kurulu Üyeliği, Onur Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu. Türkiye Gazeteciler Sendikası İstanbul Şubesi Başkanlığı’nı da yapan Şakir Süter, Sürekli Basın Kartı sahibiydi. 27 Ağustos 2007 yılında vefat etti.