Gündem
02 Haz 2023 11:19 Son Güncelleme: 02 Haz 2023 11:27

TGC: Mehmet Barlas’ın ailesine ve basın topluluğumuza başsağlığı diliyoruz

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti üyesi, Basın Kartı ve 2013 Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü sahibi, Sabah Gazetesi başyazarı Mehmet Barlas 1 Haziran 2023 Perşembe günü vefat etti. TGC Yönetim Kurulu Mehmet Barlas’ın ölümünün ardından bir mesaj yayınladı.

Mesajda “Değerli meslektaşımız Mehmet Barlas’ı kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz. Uzun yıllar mesleğimize hizmet eden Mehmet Barlas’ın ailesine ve basın topluluğumuza başsağlığı diliyoruz“ denildi.

Mehmet Barlas’ın cenazesi 4 Haziran 2023 Pazar günü öğle namazının ardından Barbaros Hayrettin Paşa Camisi’nden alınarak Yeniköy Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

MEHMET BARLAS KİMDİR?

1942 yılında Gaziantep’te doğdu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Gazeteciliğe babasının sahibi olduğu Son Havadis Gazetesi’nde başladı. Profesyonel gazeteciliğe Cumhuriyet’te adım attı. İsmail Cem’in TRT Genel Müdürlüğü yaptığı dönemde iç ve dış haberler danışmanlığı yaptı.1968 yılında Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin düzenlediği yarışmada, inceleme dalında birincilik ödülü aldı. Son Havadis, Cumhuriyet, Resmi Gazete, Günaydın, Milliyet, Güneş, Tercüman, Hürriyet, Türkiye, Sabah, Yeni Şafak, Zaman, Star Akşam ve Posta gazetelerinde yazarlık, Sabah Gazetesi’nde başyazarlık yaptı. Star1, ATV, Show TV ve TGRT’de günlük haber yorumculuğu, 2008 yılı içinde kısa bir süre ATV’de ana haber sunuculuğu, NTV’de Emre Kongar’la birlikte “Yorum Farkı” adında bir program yaptı. Sosyo-Politik Bir Gerçek Olarak Hocaefendi Sendromu, Rüzgar Gibi Geçti, Latife Hanımın Sırları ve Türk Sosyetesi, İş ve Siyaset Hayatında Kariyer Yapmak, Türkiye Üzerine Pazarlıklar, Türkiye’de Darbeler ve Kavgalar Dönemi, Turgut Özal’ın Anıları yayınlanmış eserleridir. 2013 Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü ve Basın Kartı sahibiydi. Gazeteci Canan Barlas’la evli olan Mehmet Barlas iki çocuk babasıydı.