Gündem
30 Mayıs 2017 11:36 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:43

TGC Kadir Demirel için başsağlığı mesajı yayınladı

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, damadı tarafından bıçaklanarak öldürülen Yeni Akit Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kadir Demirel için başsağlığı mesajı yayınladı.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Üyesi, Sürekli Basın Kartı sahibi gazeteci Kadir Demirel 29 Mayıs 2017 Pazartesi günü vefat etti.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu’nun, Kadir Demirel’in ölümüyle ilgili yayınladığı mesajda “Değerli üyemiz, Kadir Demirel’i kaybettik. Gazetecilik mesleğine uzun yıllar başarıyla hizmet veren Kadir Demirel’i sevgi ve saygıyla anıyoruz. Kadir Demirel’in ailesine ve basın topluluğumuza başsağlığı diliyoruz” denildi.

Kadir Demirel’in cenazesi 30 Mayıs 2017 Salı günü (bugün) Fatih Camisi’nde kılınacak ikindi namazının ardından toprağa verilecek.

Kadir Demirel’in Özgeçmişi

1961 yılında Niğde’de doğdu. Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ni bitirdi. Milli Gazete ve Tercüman Gazetesi’nde çalıştı. Daha sonra Sabah Gazetesi’ne geçti. Askerlik dönüşü Zaman Gazetesi’nde çalışmaya başladı. Politika Editörlüğü, Avrupa Yayın Sorumlusu olarak görev yaptı.1998-2000 yılları arasında Moskova Zaman Gazetesi’nde Genel Yayın Yönetmenliği, daha sonra Yeni Şafak Gazetesi’nde Yazı İşleri Koordinatörü ve Bölge Haberleri Müdürü olarak ​çalıştı​. 2014 yılında Yeni Akit Gazetesi’nde Yazı İşleri Müdürü ve Yayın Kurulu Üyesi olarak çalışmaya başladı. Daha sonra Genel Yayın Yönetmeni oldu. ​Üç çocuk babası ​Kadir ​Demirel Sürekli Basın Kartı taşıyordu.