Gündem
06 Eyl 2013 13:50 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:38

TGC: GEZİ PARKI'NDA GAZETECİLERE SALDIRAN POLİSLER YARGILANSIN! (MEDYARADAR- ÖZEL)

TGC'nin Gezi Parkı'nda gazetecilere şiddet uygulayan polislerin cezalandırılmasına yönelik talebine yanıt geldi.

Taksim Gezi Parkı 100’e yakın gazeteyi yaralayan, gözaltına alan ve çalışmalarını engelleyen polislerle ilgili hukuki işlem yapılması için Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin yaptığı başvuruya İçişleri Bakanlığı yanıt verdi.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu 27 Haziran tarihinde İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’ya yaptığı ziyarette “Yaralanan, gözaltına alınan ve çalışmaları engellenen, gazeteci, foto muhabiri ve kameramanların listesini” sunmuş ve sorumlu polislerin cezalandırılmasını istemişti.

İçişleri Bakanlığı Cemiyetin bu başvurusuna 5 Eylül 2013 tarihinde gönderdiği bir yazıyla yanıt verdi. Yazıda polisler tarafından yaralanan ve gözaltına alınan gazetecilerin Mülkiye Başmüfettişleri A. Faruk Güneş ve Namık Kemal İlhan’a “İl Özel İdaresi Müfettiş Çalışma Odası-Adnan Menderes Bulvarı (Vatan Cad).No 64 Fatih İstanbul” adresine ve 0212 455 40 35- 0505 466 27 24 irtibat numaralarına başvurmaları istendi.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti de tüm gazete, televizyon, ajans ve internet sitelerinin yayın yönetmenlerine 6 Eylül 2013 tarihinde bir yazı yazarak zarar gören gazetecilerin İçişleri Bakanlığı mülkiye baş müfettişlerine şikayette bulunmalarının sağlanmasını istedi.

Cemiyet yazdığı yazıda, “Meslektaşlarımıza yönelik polislerin fiziksel saldırılarının ve gözaltına alma uygulamalarının önüne geçilebilmesi için kurumunuzda Gezi Parkı olaylarını izleyen ve zarar gören gazetecilerin Mülkiye Başmüfettişlerine şikayetlerini iletmelerini sağlamanızı önemle rica ederiz” denildi.

MEDYARADAR- ÖZEL