Gündem
31 Mayıs 2015 15:02 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:36

TGC gazeteciye şiddeti kınadı, emniyeti göreve çağırdı!

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu bir açıklama yaparak Gezi Parkı'nda Zaman Gazetesi muhabiri Emre Şencan'ı tokatlayan ve hakaret eden sivil polisleri kınadı.

TGC Yönetim Kurulu yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi:

"Gazetecilerin halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkı için çalışan gazetecileri engellemeye dönük yeni bir polis şiddeti uygulanmıştır.

Gezi Parkı olaylarının ikinci yıldönümünde Zaman Gazetesi muhabiri Emre Şencan'ı göz altına alan polisler meslektaşımıza tokat atıp yere yatmaya zorlamış, hakaret etmişlerdir. Daha sonra serbest bırakılan meslektaşımız kendisine şiddet uygulayan sivil polisler hakkında şikayetçi olmuştur.

Gazetecileri hedef göstererek, şiddet uygulayarak halkın gerçekleri öğrenmesine engel olma çabaları bir sonuç  vermeyecektir. Gazeteciler görevlerini yapmaya devam edeceklerdir.

İstanbul Valiliğini ve Emniyet Müdürlüğü'nü meslektaşımıza yönelik şiddetin sorumlularını bulunması ve haklarında işlem yapılması için göreve çağırıyoruz. Meslektaşımıza 'geçmiş olsun' diyoruz. Sahada çalışan gazeteciler arasında ayrım yapılmadan güvenliklerinin sağlanmasının emniyet güçlerinin görevi olduğunu bir kez daha kamuoyunun bilgisine sunuyoruz."