Gündem
23 Tem 2012 14:13 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:56

TGC BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNE VERİLİYOR!

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin Basın Özgürlüğü Ödülü yarın akşam düzenlenecek törenle sahiplerini bulacak.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin 1987 yılından bu yana verdiği Basın Özgürlüğü Ödülü yarın akşam düzenlenecek törenle sahiplerini bulacak. Ödülü bu yıl kişi dalında gazeteci Ferai Tınç aldı. Ayrıca tutuklu gazeteciler adına ödül, Bedri Adanır ve Zeynep Kuray’a verildi. Kurum dalındaki ödülün ise Türkiye Yayıncılar Birliği’ne verilmesi kararlaştırıldı.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin basın özgürlüğünün önemini vurgulamak amacıyla her yıl verdiği Basın Özgürlüğü Ödülleri yarın The Marmara Oteli’nde TAV’ın desteğiyle 19.30’da düzenlenecek törenle sahiplerini bulacak.

“TGC Basın Özgürlüğü Ödülü” 1987 yılından bu yana basın özgürlüğünü savunan, bu uğurda çaba harcayan kişi ve kuruluşa ayrı ayrı veriliyor. Ödül verilecek kişi veya kuruluşun basın özgürlüğünü savunma yolunda bir yıl içinde yaptığı çalışmalar değerlendiriliyor.

2012 BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ ÖDÜLÜ’NÜ KAZANANLAR

2012 Basın Özgürlüğü Ödülü kişi dalında, basın özgürlüğü konusunda yaptığı çalışmaları, bu konudaki örgütlü mücadeleyi geliştirmeye yönelik katkıları, sürece ulusal ve uluslar arası mesleki destekleri katmayı başarabilmesi gibi nedenlerle gazeteci Ferai Tınç’a verildi.

Basın Özgürlüğü Ödülü Büyük Seçici Kurulu ayrıca sayıları 100’e yaklaşan tutuklu gazeteciler adına da 2012 Basın Özgürlüğü Ödülünün Bedri Adanır ve Zeynep Kuray arasında paylaştırılmasına karar verdi.

2012 Basın Özgürlüğü Ödülü’nün bu yıl kurum dalında gazeteciler ve yayıncılar üzerindeki baskıları sürekli dile getirmesi, düşünce ve ifade özgürlüğü üzerinde raporlar hazırlayarak kamuoyunu aydınlatması nedeniyle Türkiye Yayıncılar Birliği’ne verilmesi kararlaştırıldı

2012 BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ ÖDÜLLERİ BÜYÜK SEÇİCİ KURULU ÜYELERİ

2012 Basın Özgürlüğü Ödülleri Büyük Seçici Kurulu’nda bu yıl Türkiye Barolar Birliği Adına Av.Teoman Ergül, Türkiye Gazeteciler Sendikası Adına Genel Eğitim Sekreteri Şehriban Kıraç, iletişim fakültelerinden Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi Yeni Medya Bölüm Başkanı Prof Dr Orhan Tekelioğlu, İletişim Araştırmaları Derneği’nden Prof Dr. Nurçay Türkoğlu, İletişim Mezunları Derneği adına Başkan Hüseyin Irmak, Önceki Başkanlardan Nail Güreli, ödül alanlardan Altan Öymen, Türkiye Yayıncılar Birliği’nden Başkan Metin Celal Zeynioğlu, yayın yönetmenlerinden Dünya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ yer aldı. Büyük Seçici Kurulda TGC’yi Başkanvekili Turgay Olcayto ve Genel Sekreter Sibel Güneş temsil etti. Toplantıya İstanbul dışında bulunan Altan Öymen katılamadı, oyunu gönderdi.

2011 YILINDA ÖDÜL KAZANANLAR

Ödülü 2011 yılında kişi dalında TGS Başkanı Ercan İpekçi ile Ahmet Şık almıştı. Kurum dalında ise ödül Gazetecilere Özgürlük Platformu’na verilmişti.