Gündem
24 Eyl 2012 16:59 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:10

TGC 5. BABIALİ GÜNLERİ BAŞLIYOR! ETKİNLİKTE NELER VAR?

TGC'nin düzenlediği Babıali Günleri'nin 5.si 28-30 Eylül 2012 tarihleri arasında Gülhane Parkı'nda yapılıyor.

Türkiye’nin en büyük gazetecilik meslek örgütü olan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti; gazeteciler arasındaki dayanışmayı güçlendirmek, gündemdeki sorunları paylaşmak amacıyla düzenlediği Babıali Günleri’nin 5.sini 28-30 Eylül 2012 tarihleri arasında gerçekleştirecek. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin her yıl olduğu gibi bu yıl da 27 Eylül 2012 saat 14.00’de TGC Burhan Felek Konferans Salonu’nda Uzman Habercilik paneliyle başlayacak etkinlik aynı akşam boğaz gezisi ile devam edecek. Organizasyonda, konser, sergi, imza günü, paneller yer alacak.

Etkinliğe İBB, İstanbul Ticaret Odası, Aydın Doğan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi, Renault, Medicana, İstanbul Sanayi Odası, İBB Şehir Tiyatroları ve İBB Kent Orkestrası destek veriyor.

GAZETECİLİK NEREYE GİDİYOR?
Gülhane Parkı, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Burhan Felek Konferans Salonu ve Basın Müzesi’nde gerçekleştirilecek etkinlikler, her yıl olduğu gibi bu yıl da radyo ve tv’lerin canlı yayınlarıyla medya ve halkı birleştirecek. Etkinliklerde ayrıca yer alan panellerde birbirinden önemli konular, deneyimli gazetecilerin katılımıyla gerçekleşecek. Panellerde “Uzman Habercilik”, “Gazete Çalışanları Ne Kadar Özgür?”, “Evrensel Kültür Perspektifinde Muhafazakar Sanat”, “Gençlerin Gözünden Medya”, “Türkiye Olimpiyatlara Hazır mı?” gibi birbirinden önemli konu başlıkları yer alacak.

4 SERGİ SANATSEVERLERLE BULUŞACAK
Ayrıca etkinlik boyunca Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve Rum Vakıfları Destekleme Derneği İstanbul Basın Tarihinde (1830-1914) Rum Yayıncı ve Gazeteciler Sergisi, Aydın Doğan Vakfı “Dünya Çizerlerinden Medyaya Bakış” Karikatür Sergisi, İETT “Omnibüsten Metrobüse” Fotoğraf Sergisi, Jülide Burgucu’nun “İklimler” Resim Sergisi de TGC’nin Basın Müzesi’nde izleyicilerle buluşacak.

MÜZİK ARASI VERMEYE NE DERSİNİZ?
Yoğun koşuşturmanın arasında biraz müzik arası vermeye ne dersiniz? İstanbul’un en güzel mekânlarından Babıali’de İBB Kent Orkestrası Oda Müziği Grubu, etkinlikte yer alan isimler arasında. Bu arada Mustafa Tatlıtürk, Leyla Ünver Türk, Ahmet Turan konserleri de etkinlikte sizleri bekliyor.

İMZA GÜNLERİNDE KİMLER VAR?
Gülhane Parkı’nda düzenlenecek imza günlerinde ise Nail Güreli, Nedim Şener, Barış Pehlivan, Barış Terkoğlu, Deniz Banoğlu, Önder Balıkçı, Emin Karaca, Hikmet Altınkaynak, Orhan Koloğlu, Nazır Şentürk, Nurullah Can, Osman Şenkul gibi değerli isimler yer alacak.