Gündem
21 Ara 2015 16:50 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:15

TFMD 'Usta'ya sahip çıktı: 'Ara Güler 'Foto muhabiridir', tarafsızdır...'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğraflarını çektiği için bazı kesimlerin eleştirdiği Türkiye'nin en büyük fotoğrafçısı Ara Güler'e Türkiye Foto Muhabirlieri Derneği sahip çıktı.

Usta fotoğraf sanatçısı Ara Güler'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kısıklı'daki evini ziyaret ederek aile aile yaşamını fotoğraflaması sonrası sosyal medyada fotoğrafçı çok sert bir dille eleştirildi.
Cumhuriyet gazetesi de Güler'in bu çekimini “Usta’yı Ara’ki bulasın” başlıklı haberle okurlarına duyurmuştu.

Konuya ilişkin Türkiye Foto Muhabirleri Derneği yazılı bir açıklama yaparak Ara Güler'e sahip çıktı. İşte o açıklama:

"Türkiye Foto Muhabirleri Derneği olarak, bu toprakların yetiştirdiği en değerli foto muhabirlerinden biri olan Ara Güler’in sosyal medyada acımasızca linç edilmesini kınıyoruz.

Her fırsatta göğsünü gererek kendisini “Foto muhabiri” olarak tanımlayan Ara Güler’in yıllardır çektiği fotoğraflar, görsel tarihimizde yerini onurla almıştır. Meslek ilkelerinin en başına tarafsızlığı koymuş biz foto muhabirleri, hiç bir ayrım yapmadan herkesi ve her olayı fotoğraflar, görsel tarihe birer belge olarak taşırız. Winston Churchill’den Indira Gandhi’ye, Alfred Hitchcock’tan Salvador Dali’ye  Picasso’ya, İsmet İnönü’den CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na kadar pek çok yüzü fotoğraflayan büyük usta Ara Güler'in, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın fotoğraflarını çekmesi kadar doğal bir durum olamaz. Gerçek bir foto muhabirinin yapması gereken de tarafsız bir şekilde tarihe tanıklık etmektir. Ara Güler, meslek hayatının son zamanlarında, tüm foto muhabirlerinin önüne geldiğinde asla “Hayır” diyemeyeceği bir şansı değerlendirmiştir"